– Bli med og spill sammen med oss

FRIR TIL DEG: Denne gjengen vil gjerne ha med flere. Fra venstre ser vi Anna Grude Kristiansen, Sebastian Skammelsrud Madsen, Magnus Bigum, Aksel Signebøen, Nora Forsell, Nora Mathilde Heggestad Hoffstrøm og Sanna Marie Strøm. Bakerst fra venstre står leder Pål-Robert Lunde i Halden skolemusikkorps og leder Tom-Martin Løvland i Idd skolemusikkorps.

FRIR TIL DEG: Denne gjengen vil gjerne ha med flere. Fra venstre ser vi Anna Grude Kristiansen, Sebastian Skammelsrud Madsen, Magnus Bigum, Aksel Signebøen, Nora Forsell, Nora Mathilde Heggestad Hoffstrøm og Sanna Marie Strøm. Bakerst fra venstre står leder Pål-Robert Lunde i Halden skolemusikkorps og leder Tom-Martin Løvland i Idd skolemusikkorps.

Artikkelen er over 1 år gammel

Unge musikanter frir til jevnaldrende. De vil ha deg med i skolemusikkorpsene.

DEL

– Å være med i korps er bra læring i musikk, og du lærer å lese noter. Vi er også på turer sammen og opplever mye. Det er veldig fint, lokker 11 år gamle Sanna Marie Strøm i Idd skolemusikkorps.

Rundt til skolene

Sammen med henne møter Halden Arbeiderblad disse representantene fra byens to skolemusikkorps: Nora Forsell, Magnus Bigum, Aksel Signebøen, Sebastian Skammelsrud Madsen, Anna Grude Kristiansen og Nora Mathilde Heggestad Hoffstrøm.

Av dem skal Magnus Bigum, Aksel Signebøen, Sanna Marie Strøm og Nora Mathilde Heggestad Hoffstrøm reise rundt på barneskolene og rekruttere nye musikanter. De eldste er forhindret på grunn av fraværsreglene på ungdomsskoler og videregående skoler.

Korpsene har plass til mange, mange flere, og ledelsen lover å ta vare på de unge. Her får de profesjonell opplæring fra dag en. Du får også låne instrument og uniform gratis.

Åpent for alle – hele året

Det kreves absolutt ingen verden ting for å bli med i et skolekorps. Det er bare å bli med. Her er det åpent for alle. Hele året. Øvingstider følger skolesemestret og har fri når skolen har fri. Årshjulet er forutsigbart å lett å følge med på. Ingen overraskelser men inneholder delmål.

Rekrutteringsrunder gjennomføres to ganger i året. Vår og høst. Det tas inn kull fra respektive skoler, men det lar gjøre å tilpasse undervisning også midt i året. Du kan begynne selv om du er litt eldre.

I dag, fredag, besøkes tre skoler. Det inviteres til Åpen dag neste uke hos Idd skolemusikkorps. Da kan du få prøve instrumenter i lokalene til gamle Asak skole.

Halden skolemusikkorps har et rekrutteringsopplegg i slutten av mai. De har sine øvinger i aulaen til Hjortsberg skole.

STILIGE I UNIFORMER: – Gøy i og med korps, melder Magnus Bigum (fra venstre), Aksel Signebøen, Sanna Marie Strøm og Nora Mathilde Heggestad Hoffstrøm.

STILIGE I UNIFORMER: – Gøy i og med korps, melder Magnus Bigum (fra venstre), Aksel Signebøen, Sanna Marie Strøm og Nora Mathilde Heggestad Hoffstrøm.

Medaljer og stjerner

Nora Forsell, Magnus Bigum, Aksel Signebøen, Sebastian Skammelsrud Madsen, Anna Grude Kristiansen, Sanna Marie Strøm og Nora Mathilde Heggestad Hoffstrøm stiller i sine uniformer, dekorert med stjerner og medaljer. De er bevis på hvor lenge de har vært med i skolekorpset samt hvilke arrangement og plasseringer de har deltatt på.

11 år gamle Nora Mathilde Heggestad Hoffstrøm har vært med i Idd skolemusikkorps i fem år. Hun spiller saksofon.

– Det er veldig bra og gøy å spille. Det er mange hyggelige som går på korps. Flere bør prøve det, sier 11-åringen fornøyd.

15 år gamle Nora Forsell er inne i sitt sjuende år i samme korps. Klarinettisten har en søster som også spiller.

– Jeg ble rekruttert på skolen. Jeg prøver å øve hver dag, sier tenåringen som er veldig glad i å spille.

Magnus Bigum får snart sin treårsmedalje. Han spiller trommer i Halden skolemusikkorps.

– Hvorfor trommer?

– Fordi det var det eneste jeg kunne spille. Jeg synes det er gøy, svarer en leende 11-åringen som gleder seg veldig til 17. mai.

For ham er 17. mai og distriktsmesterskapet sist helg det viktigste. Her laget vi musikantene selv en presentasjonsvideo av korpset deres og de kom på 2. plass i spillekonkurransen. En veldig bra prestasjon.

Aksel Signebøen begynte i samme korps kort tid etter kameraten. Også han spiller trommer og stortrives. I dette korpset, og også Halden skolemusikkorps, øver alle sammen – uavhengig av alder og kjønn.

– Alle er greie, mener han.

– Drømmen er å spille i Garden

17 år gamle Sebastian Skammelsrud Madsen i Halden skolemusikkorps får snart stjerna som beviser at han har vært med i 10 år. Trompetisten kjøpte sin egen trompet i 2015.

– Målet er å bli så god som jeg kan bli, sier tenåringen beskjedent.

Han øver ca. en time hver dag i tillegg til øvelsene med eget korps og Tistedalens Musikforening. Og det stopper ikke der. Sebastian Skammelsrud Madsen har også øvelser med en profesjonell instruktør på kulturskolen. Dette takket være pengestøtten fra Sparebank1stiftelsen Halden til Korpsprosjektet. Det satses.

– Jeg har ambisjoner om å komme inn i Garden. Det er drømmen min, sier han.

17-åringen er tillitsmann i korpset sammen med 16 år gamle Anna Grude Kristiansen. Hun spiller valthorn og er opptatt av å ta vare på de yngre i korpset. Inkluderingsarbeidet har fokus.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags