300 motorsykler gjennom Halden søndag

SØNDAG: – Det kommer til å bli mange motorsykler i Halden søndag. Vi kjører gjennom byen cirka mellom klokka 15 og 17, sier Erling Stenbråten.

SØNDAG: – Det kommer til å bli mange motorsykler i Halden søndag. Vi kjører gjennom byen cirka mellom klokka 15 og 17, sier Erling Stenbråten.

Artikkelen er over 3 år gammel

I dag kan du møte et øredøvende bråk når 300 mopeder og motorsykler kjører gjennom byen.

DEL

– Til årets «Harryhandel» kommer det 300 moped- og motorsykkelentusiaster fra hele Sør-Norge. Han som kommer lengst er fra Trondheim, forteller Erling Stenbråten.

– Vil advare mot bråk

Erling Stenbråten er frelst MC-fører, selv om han bare har hatt førerkortet i et par dager. Og motorsykkelen, en Husqvarna 510, kjøpte han i forrige uke.

– Jeg har tatt på meg ansvaret for å arrangementet i år, og derfor vil jeg advare folk om at det vil bråke når vi kjører gjennom byen. Men, det varer ikke så lenge, sier Erling Stenbråten.

Han forteller at alle motorsyklistene som deltar i arrangementet har mopeder eller MC-er som er godkjente for norske veier.

– Hvorfor heter arrangementet «Harryhandel?»

– Fordi det startet som en kjøretur fra Halden til Nordby for å handle, og det er det vi skal i år også. Det kommer nok til å gå noen esker snus å andre siden av grensen, smiler Erling Stenbråten.

FILMER: Erling Stenbråten filmer turen og legger den ut på YouTube-knalen sin.

FILMER: Erling Stenbråten filmer turen og legger den ut på YouTube-knalen sin. Foto:

Dette er ruta

– Jeg vil ikke at noen skal spole opp noen plener på festningen eller ødelegge, og det har jeg gitt tydelig beskjed om. Vi skal ha det moro og kjøre motorsykkel, ikke ødelegge noe, sier 20-åringen.

Han forteller at de møtes på Svinesundparken klokka 13.00 søndag, for så å kjøre til Nordby og handle et par timer.

– Deretter kjører vi over gamlebrua på vei tilbake igjen. Vi ankommer festningen cirka klokka 16 og kjører videre i løpet av en times tid. Vi kjører gjennom byen og opp til festningen for å ta et fellesbilde. I år holder vi oss til grusplassen, slik at vi ikke ødelegger plenen. Etter fellesbildet kjører vi i samlet flokk gjennom Rokke til Kampenes i Sarpsborg hvor vi har fått lov til å bruke et avlukket område, forteller Stenbråten.

Ledes av firehjuling

En MC-fører med firehjuling kommer til å lede følget, som kommer til å holde under 50 kilometer i timen. Også mopedistene skal ha muligheter til å henge med.

– Kjører du pent?

– Ja, i trafikken kjører jeg pent. for jeg vil ikke miste «lappen» og jeg tenker på sikkerheten. Når jeg er på lukkede områder, der det er lagt opp til det, kjører jeg ikke like pent, sier Erling Stenbråten som håper at de 299 andre MC-førerne som kommer kjører like pent.

– Alle har fått tydelig beskjed om at vi ønsker pen kjøring, sier Erling Stenbråten.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags