Rekordmange med på MC-turen «Harryhandel»

Artikkelen er over 3 år gammel

Om lag 300 unge mopedister og motorsyklister med på søndagens «Harryhandel».

DEL

Tremenningene Markus (16) og Andreas (15) Strand fra Skjeberg sitter på en 125 CCM Yamaha lett motorsykkel. Markus som fikk «lappen» for tre, fire uker siden, er sjåfør. Som de andre unge moped- og motorsykkelførerne rundt seg, er de med på det uformelle treffet «Harryhandel».

– Fra mange steder i landet

Klokka er 13 søndag og 300 mopeder og motorsykler starter opp for å kjøre fra Svinesundparken til Nordby Shoppingcenter. Lyden er øredøvende.

Markus og Andreas starter opp de også. Snart skal de legge i vei over den gamle Svinesundbrua sammen med de andre deltakerne.

«Harryhandel» er et moped- og MC-treff der unge motorsyklister og mopedister møtes. Først drar de over svenskegrensen for å handle, derav navnet, for deretter å legge kjøreturen innom Fredriksten festning for å ta et fellesbilde.

Etter dette er ferden planlagt gjennom Rokke, før de ender opp i Kampenes i Sarpsborg, hvor de får benytte seg av et lukket område.

MED: Markus (16) og Andreas (15) Strand fra Skjeberg.

MED: Markus (16) og Andreas (15) Strand fra Skjeberg. Foto:

– Nå er det rekordmange her, og de kommer fra mange steder i landet, forteller Markus.

PÅ TUR: Lang, lang rekke med mopeder og MC-førere.

PÅ TUR: Lang, lang rekke med mopeder og MC-førere. Foto:

Morsomt å være med

Markus og Andreas Strand er med fordi de synes det er morsomt.

– Jeg skal begynne å kjøre lett motorsykkel jeg også når jeg har fått «lappen», forteller 15-åringen Andreas. Foreløpig sitter han på sammen med tremenningen sin.

FESTNIGEN: Mopedistene møttes på Fredriksten festning klokka 15.45.

FESTNIGEN: Mopedistene møttes på Fredriksten festning klokka 15.45. Foto:

Møttes på festningen

De som står bak arrangementet har fått en del kjeft tidligere på grunn av lydnivået. De har også fått kritikk fordi det har blitt merker på planen på festningen etter at de har vært her.

Ifølge Erling Stenbråten, som er arrangør, kommer motorsyklistene fra hele Sør-Norge. Helt fra Trondheim har noen kjørt for å delta. Det er MC-interessen og det å gjøre noe sammen med andre med felles interesse, som har gjort at arrangementet har kommet i stand.

Lydnivået får de ikke gjort så mye med, men plenen på festningen unngikk de i år. De møtes isteden på grusplassen på Fredriksten rett før klokka 16, for å ta et fellesbilde, før de kjørte videre mot Sarpsborg. Alle hadde fått klar beskjed om å ikke kjøre på plenen.

– Alle har fått tydelig beskjed om at vi ønsker pen kjøring, sa arrangør Erling Stenbråten til HA søndag, i forkant av arrangementet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags