Denne enningdølen har draget på Bærum-damene

Artikkelen er over 3 år gammel

Kristine Kopperud har sin fulle hyre med å lage nok Enningdalsnisser i førjulstiden.

DEL

Sammen med sin gode venn Morten Buer lager hun de artige nissene av edelgran, mose, ull og julekuler.

– Morten lager de store nissene, og jeg lager de som er mindre, sier Kopperud.

Lokale råvarer

Da HA var på besøk like før helga, var hun i ferd med å laste Enningdalsnisser inn i bilen. Ferden gikk deretter til en julemesse ved Bærums Verk.

– Enningdalsnissene har blitt veldig populære, og de er laget av «materialer» fra bygda. Edelgranen har jeg fått av en nabo som måtte felle et tre, og mosen er plukket her i bygda – eneste er julekulene som er kjøpt på butikk – i Halden, da, vel å merke, sier hun.

Bor i en gammel butikk

POPULÆRE: Kristine Kopperud registrerer at Enningdalsnissene er svært populære. Mange vil kjøpe for å pynte til jul, for eksempel på utsiden av trappa. Foto: Trine Bakke Eidissen

POPULÆRE: Kristine Kopperud registrerer at Enningdalsnissene er svært populære. Mange vil kjøpe for å pynte til jul, for eksempel på utsiden av trappa. Foto: Trine Bakke Eidissen

Kristine Kopperud stortrives i Enningdalen hvor hun har slått seg til ro sammen med kona si, Mette.

Da de kjøpte den tidligere butikken på Svingen, var planen egentlig å bruke butikklokalene i første etasje til blomsterlagring.

Det ble lager, men bare i en del av lokalene. Resten brukes til salg av både egne og andres husflidsprodukter.

– Hver onsdag har vi strikkekafé her på dagtid. Da er vi alt fra fem-seks til 20 damer. Og hver mandag kveld er det vevkveld her, sier hun.

Julemesse

Kristine Kopperud mener de har fått en fantastisk velkomst i bygda.

Enningdølene på sin side setter stor pris på det sosiale treffstedet som Svingen Blomster og Husflid har blitt. Det beviste blant annet julemessen for 14 dager siden. Da var lokalet fullt hele helgen – mange ville handle og slå av en prat over en kaffe og vaffel.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags