Gå til sidens hovedinnhold

28 navn på ildsjeler

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er helt tydelig at det er mange folk i Halden som setter pris på byens ildsjeler.

For fjerde år på rad skal prisen Årets ildsjel deles ut på Haldengallaen, og for fjerde gang har HA bedt leserne sine om å komme med forslag.

– Vi vet det er mange ildsjeler i kommunen vår, og engasjement rundt tidligere utdelinger av prisen viser at folk verdsetter den uegennyttige innsatsen som mange haldensere gjør, uttalte HA-redaktør Hans-Petter Kjøge i forkant av forslagsperioden.

Les også: - Sett av datoen og bli med på galla!

28 ulike navn

I løpet av ni dager kom det inn 28 ulike navn fra 24 forskjellige forslagsstillere.

– Det er vi veldig godt fornøyde med. Det var stor bredde blant kandidatene, og det er et bevis på at dugnadsånden står sterkt i Halden, sier Kjøge.

Fem kandidater

Sammen med juryen som består av styreleder i Sparebankstiftelsen Halden, Kjell Hagen, og ordfører Thor Edquist har redaktøren plukket ut fem finalister. Disse skal presenteres i avisa rundt jul og nyttår, og i januar åpner avstemningen.

– Vi har funnet fem verdige vinnere innen kultur og idrett. Navnene offentliggjøres et og et når finalistene presenteres senere i desember, men vi er sikre på at haldenserne er enige med oss i at de fem er gode eksempler på dugnadsånden som råder i byen vår, sier Kjøge.

Prisdryss

Haldengallaen arrangeres i Brygga kultursal lørdag 23. januar 2016, og da blir det kjent hvem som vinner Årets ildsjel 2015.

I tillegg skal ni andre priser deles ut.

Disse er HAs sang- og musikkpris, HAs ærespris i idrett, Sølvballen, HAs travtrofé, Årets haldenser og byggeskikkprisen fra Halden kommune, og Sparebankstiftelsens tre ærespriser til næring, kultur og humanitært arbeid.

Lokale artister skal sørge for god underholdning, og konferansier er Else-Marie Andersen Guldahl.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.