Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsesser til Halden

Artikkelen er over 5 år gammel

Kronprinsesse Victoria av Sverige og Kronprinsesse Mette-Marit besøker Halden og Strømstad 22. august.

Hele denne sommeren har det pågått en pilegrimsvandring som strekker seg fra Svalbard til Paris.

Når stafettpinnen skal krysse grensen over til Sverige gjøres dette på høytidelig vis, i Halden.

Internasjonalt samarbeid

Besøket er en del av Klimapilegrim 2015, en vandring som startet på Svalbard/Kirkenes/Selje 7. juni. Klimapilegrim 2015 er en nasjonal, tverrkirkelig mobilisering for klimarettferdighet. De vandrer på vei mot en rettferdig internasjonal klimaavtale på klimatoppmøtet i Paris. Fra starten i Nord-Norge har det gått flere ruter sørover, og stafettpinnen når Oslo 15. august.

Underveis har det vært arrangementer i hele Norge som har hatt som mål å løfte frem behovet for en rettferdig klimapolitikk.

Prinsesser i Halden

22. august skal nordmennene gi stafettpinnen videre til de svenske kirkene. Pinnen er denne gang en vannflaske som fylles opp underveis, og symboliserer vannet vi alle trenger. Det påvirkes av klimaendringene, og sender derfor et sterkt signalement.

De to Kronprinsessene skal vandre sammen med følget fra Søndre Enningdalen kirke. I løpet av to timer skal de gå omtrent seks kilometer, til Elgfallet, der Kronprinsesse Mette-Marit vil overrekke stafettpinnen til Kronprinsesse Victoria.

I Strømstad

Kronprinsesse Mette-Marit vil også være med på en sermoni i Strömstad kirke senere på dagen. Deretter tar svenskene over ansvaret og bringr stafettpinnen noen skritt nærmere Paris.

Det er i 2015 ti år siden sist de to kronprinsessene møttes i Halden. I 2005 var det for å åpne den nye Svinesundsbrua, sammen med sine familier.

Se bilder fra tiårs-jubileet her: Svinesundsbrua fyller ti år

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.