Jul i Halden-konserten: Ketil spilte for sin syke datter Luca (1)

RØRENDE: Ketil Simonsen-Liland spilte låten «Three hugs for Luca» sammen med Gunn Heidi Larsen og de andre bandmedlemmene i «Beyond The Fields».

RØRENDE: Ketil Simonsen-Liland spilte låten «Three hugs for Luca» sammen med Gunn Heidi Larsen og de andre bandmedlemmene i «Beyond The Fields». Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For Ketil Simonsen-Liland var det ekstra spesielt å spille melodien «Three hugs for Luca» under Jul i Halden-konserten torsdag kveld.

DEL

– Vi har en datter med en kronisk sykdom. Hun må følges tett av helsevesenet og ligger på sykehus nå. Jeg skrev denne melodien i fjor, like etter at hun hadde fått diagnosen, fortalte Simonsen-Liland fra scenen.

Kos fra storebror

Det ble et helt spesielt øyeblikk for de rundt 110–120 publikummerne som fylte salen hos Frelsesarmeen da Lucas pappa og hans medmusikere i bandet «Beyond the fields» spilte den instrumentale melodien.

– Jeg har ikke skrevet noe nevneverdig med musikk tidligere. Dette er den første ordentlige melodien jeg har skrevet. Den kom av seg selv. Faktisk kom tittelen før melodien, sa Ketil Simonsen-Liland til Halden Arbeiderblad.

Det var Lucas storebror, Sebastian, som ga inspirasjonen. En dag far og sønn hadde kledd på seg og skulle kjøre til butikken, snudde plutselig den lille gutten seg brått og løp inn til moren og sin da nyfødte søster.

– Hva skal du nå, ropte faren etter ham.

– Jeg må bare gi Luca tre koser til, ropte den vesle gutten tilbake.

Da var tittelen der. «Three hugs for Luca».

FULLT HUS: Det var bare noen få ledige plasser under Jul i Halden-konserten i Frelsesarmeens lokaler torsdag kveld.

FULLT HUS: Det var bare noen få ledige plasser under Jul i Halden-konserten i Frelsesarmeens lokaler torsdag kveld. Foto:

Helt alene på scenen

Det var ikke bare «Beyond the fields» som bød på magiske øyeblikk under den stemningsfulle Jul i Halden-konserten.

ALENE PÅ SCENEN: Heidi Brynildsen stilte alene på scenen, uten eget instrument og musikere. Akkurat slik hun begynte å synge på søndagsskolen som lita jente.

ALENE PÅ SCENEN: Heidi Brynildsen stilte alene på scenen, uten eget instrument og musikere. Akkurat slik hun begynte å synge på søndagsskolen som lita jente. Foto:

Det gjorde også Hege Brynildsen som stilte på scenen helt alene, uten eget instrument og musikere.

– Det har seg sånn at jeg skal synge to sanger for dere i dag, slik som dette. Det er egentlig ikke så rart eller så fremmed som det kan virke som, sa hun.

– Da jeg begynte å synge, sang jeg på søndagsskolen. Da sto jeg på en taburett og hadde ikke mikrofon en gang. Det å ha en mikrofon er jo en luksus i seg selv.

Hun sang blant sin egne låter «Lay your burden down» og «Lyckliga stunder».

30 artister på scenen

På scenen denne kvelden sto også Terje Hansen, Ingar R. Henden og Rino Silden som åpnet konserten.

Her var også Frank Skovrand, Jon Jensen & Neverleavers, Siv Langøy, Thrond Asker, Country Comfort og Monne. Totalt var det hele 30 artister på scenen i løpet av kvelden.

GLEDET SEG: Aud Kråkevik og Thurid Aasen gledet seg til Jul i Halden-konserten.

GLEDET SEG: Aud Kråkevik og Thurid Aasen gledet seg til Jul i Halden-konserten. Foto:

Konsertverten Thorkil H. Lindskog fortalte om «Jul i Halden»-prosjektet og alt hva det har gitt i alle årene det har pågått.

Aud Kråkevik og Thurid Aasen gledet seg den stemningsfulle konserten.

– Det er alltid koselig med julekonsert, sa de to damene til Halden Arbeiderblad.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken