Gå til sidens hovedinnhold

11.000 ungdommer fikk melding om å møte opp her 21. august

Artikkelen er over 3 år gammel

Over 11.000 personer har fått melding fra Østfold fylkeskommune om at de har blitt tatt inn til kjemiprosess i vg2 ved Halden videregående skole. – Det ble litt fart på kontoret her, sier seksjonssjef for inntak, Bjørn Magnus Johansen.

Ungdommer i Østfold fikk en overraskende melding fredag formiddag da Østfold fylkeskommune sendte ut 11.000 SMS om at de hadde kommet inn på kjemi ved Halden videregående skole.

På Facebook er det flere som kommenterer at de har fått samme melding selv om de ikke har søkt på skole en gang.

En tastefeil

I sommer ble hovedinntaket for videregående skole klart, og i starten av august blir det sendt ut suppleringsinntaket med ledige plasser som må fylles opp. Fredag formiddag fikk over 11.000 personer melding om at de har blitt tatt inn til vg2 kjemiprosess ved Halden videregående skole.

– Det var rett og slett en tastefeil, sier seksjonssjef for inntak, Bjørn Magnus Johansen.

En attraktiv skole

Det ble full fart på kontoret til fylkeskommunen etter tastefeilen.

– Det ble ekstra telefoner, men vi tar det med et smil. Vi fikk virkelig markedsført kjemi godt.

Etter kort tid fikk ungdommene en kontrabeskjed, og Johansen spøker med hendelsen.

– Halden videregående skole er en attraktiv skole med få ledige plasser, bortsett fra på kjemi, så det passet bra, sier han.

Han legger til:

– Men, vi må bare beklage. Det var fint det ble fikset opp i fort., og vi sender fortløpende ut meldinger til de som skal få tilbud.

Tar det med et smil

Assisterende rektor, Kristin Støten, fikk flere henvendelser fra elever som var forskrekket over å ha kommet inn på noe de ikke hadde søkt på.

– Vi tar det med humor. Vi er absolutt åpne for å ta inn elever på kjemiprosess, men vi må begrense oss litt, spøker hun.

Hun forteller at Halden videregående skole har tatt inn 1070 elever på hovedopptaket og at de kommer til å ende på rundt 1.200 elever totalt dette skoleåret.

– Vi har noen ledige plasser igjen på blant annet studiespesialisering også en del på voksenopplæring, sier hun.

Kommentarer til denne saken