Tenåring fikk samfunnsstraff etter fuktig bytur

ANGREP POLITIET: Tenåringen fra Halden ble idømt Halden Tingrett

ANGREP POLITIET: Tenåringen fra Halden ble idømt Halden Tingrett Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En haldenser i slutten av tenårene ble dømt til 30 timer samfunnsstraff etter en fuktig bytur i fjor sommer.

DEL

Den dømte havnet i klammeri med en annen person på utenfor Saigon på torget natt til 17. juni i fjor, og skal først ha tatt kvelertak på den fornærmede. Den fornærmede skal deretter ha løpt mot en politibil i nærheten for å tilkalle hjelp.

Skulle drepe politiet

Politibetjentene ble oppmerksom på fornærmede og tiltalte som kom løpende, og så tiltalte slenge fornærmede i bakken før han slo han i ansiktet med knyttneven én gang. Tiltalte skal ha forsøkt å slå fornærmede en gang til, men ble da stoppet av politibetjentene.

Tiltalte kom deretter med trusler mot betjentene og sa blant annet at han skulle drepe dem og gjøre livet surt for dem. Tiltalte nektet også å oppgi hvem han var.

Alkoholinntak over styr

I retten forklarte tiltalte at inntaket av alkohol utover kvelden hadde gått over styr, og at han ikke husker noe av hendelsesforløpet. Til tross for dette erkjente han straffskyld på samtlige punkter.

Det at saken har hatt åtte måneder ren liggetid hos politiet, tiltaltes unge alder, han uforbeholdent erkjente straffskyld og at han under hovedforhandlingene beklaget overfor fornærmede, fant retten formildende.

Politibetjentene opplevde også utsagnene fra tiltalte som noe han slang ut av seg i situasjonen. Retten idømte tiltalte derfor til 30 timers samfunnsstraff, subsidiært 21 dager i fengsel.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags