Gå til sidens hovedinnhold

Skulle selge "Folk er Folk" - hadde bilen full av piller

Artikkelen er over 6 år gammel

En rumensk kvinne i 20-årene ble ikke trodd av retten, da hun hevdet hun ikke visste at bilen hun og ektemannen reiste over grensen med, var fulll av piller.

Skulle jobbe

Kvinnen satt i en bil sammen med åtte andre personer, da de krysset grensen over Gamle Svinesund i februar i fjor. Ektemannen var fører av bilen. Det ble forklart at alle sammen var på vei til Oslo og jobber for "Folk er Folk". *

Bilen ble tatt med til tollstasjonen for kontroll, og det ble funnet til sammen 155 pakker med 10.140 stk. narkotiske tabletter.

Valium og Xanax

Det dreide seg hovedsakelig om Diazepam som selges under merkenavnene Valium og Stesolid i Norge og Alprazolam mer kjent som Xanax eller Xanor. Begge deler er benodiazepiner som brukes til behandling av angstlidelser.

Tiltaltes ektemann tok på seg skylden for smuglingen av tablettene og ble dømt til fengsel i ett år og en måned 14. juli.

Avslørt av fingeravtrykk

Hans kone hevdet hun ikke visste om pillesmuglingen, men ble likevel tiltalt fordi hennes fingeravtrykk ble funnet på aluminiumsfolien pakket rundt flere pakningene med piller.

Hun forklarte i retten at fingeravtrykkene hadde havnet der, fordi mannen hennes hadde brukt aluminiumsfolie hun tidligere hadde brukt til å pakke inn mat. Hun ble ikke trodd av Halden Tingrett.

Kvinnen i 20-årene ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder.

  • Folk er Folk er en ideell organisasjon som publiserer gatemagasinet "Folk er Folk", som selges på offentlig sted i hele Norge.
  • Tanken er å tilby et alternativ til tigging i likhet med gatemagasinene =Oslo og =Østfold.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.