Snart triller de siste syklene ut herfra

PÅ FLYTTEFOT: Kirkens Bymisjon flytter Pedalen fra Halden og sentraliserer i Sarpsborg og Fredrikstad. Resten av virksomheten i Halden består.

PÅ FLYTTEFOT: Kirkens Bymisjon flytter Pedalen fra Halden og sentraliserer i Sarpsborg og Fredrikstad. Resten av virksomheten i Halden består. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kirkens bymisjon har bestemt seg for å avvikle Pedalen i den gamle godsbygningen ved Halden jernbanestasjon.

DEL

Torsdag fikk Pedalens 650 Halden-kunder følgende SMS:

– Vi ønsker å opplyse om at Pedalen Halden flytter verksted og butikk til Sarpsborg. Du er velkommen til å følge med oss over til vår nye butikk. Garanti og andre avtaler vil forsatt gjelde. Skattkammeret og Kirkens bymisjon vil fortsette å ha tilholdssted i Halden. Mvh Pedalen Halden.

Stor aktivitet

– Ja, det stemmer. Vi fusjonerer Pedalen i Halden med avdelingene i Fredrikstad og Sarpsborg. Alle ansatte beholder jobbene sine, og nå blir det mer fokus på de sosiale tiltakene vi allerede har i Halden, sier leder Helen Mollatt.

Hun ramser opp Gatejuristen, ungdomsklubb, gratis lunsjtilbud, Skattekammeret, byverksted og pårørendegrupper som eksempler på daglig drift ved Kirkens bymisjons lokaler på Halden jernbanestasjon.

– Det er først og fremst dette vi skal drive med. Sosialt arbeid, ikke kommersiell butikkdrift. Dessuten har sykkelmarkedet endret seg. Folk bestiller mer og mer over internett, og da velger vi ikke å bruke så mye ressurser på butikk og verksted som vi gjør nå, sier Mollatt videre.

Vil være miljøvennlige

Alle detaljer rundt hvilket sykkeltibud Halden skal få, er ikke klare. Mollatt forteller at de ser på flere alternative driftsformer.

FULL FART FRAMOVER: Arbeidsveileder Unni Lien Olsen og leder Helen Mollatt i Kirkens bymisjon skal satse enda mer på sosialt arbeid når sykkelverkstedet og butikken flyttes til Sarpsborg og Fredrikstad.

FULL FART FRAMOVER: Arbeidsveileder Unni Lien Olsen og leder Helen Mollatt i Kirkens bymisjon skal satse enda mer på sosialt arbeid når sykkelverkstedet og butikken flyttes til Sarpsborg og Fredrikstad. Foto:

– Det kan bli aktuelt å tilby mobile sykkelverksteder. At vi kjører til Halden for å imøtekomme kundenes behov. Vi er opptatt av å støtte oppunder Halden kommunes arbeid med å bli en sykkelby, og hvis det blir aktuelt med mobilt verksted, kommer vi til å velge el-bil eller annet miljøvennlig kjøretøy, sier hun.

– En annen mulighet er å ha et lite verksted i Halden. Vi er fortsatt interesserte i å kunne ta imot og reparere brukte sykler, sier Mollatt videre.

Utleie av el-sykkel er et annet tilbud Kirkens bymisjon ivrer for.

Mer Østfold-perspektiv

Selv om Pedalen flytter ut, er det ingen grunn til å bekymre seg for at den gamle godsbygningen ved jernbanestsjonen blir stående tom.

– Vi har mye virksomhet som vi kan fylle huset med. Nå ser vi muligheten for å vokse på de andre områdene siden vi frigjør enkelte ressurser fra sykkelbutikk og -verksted. Vi kan i enda større grad supplere kommunens lavterskeltilbud, påpeker Mollatt.

Arbeidstreningsplasser skal de fortsatt tilby, og med flytting av sykkelverkstedet åpner det seg for å se arbeidstrening og arbeidsplasser i et Østfold-perspektiv i tillegg til plassene i Halden.

– Når kundegrunnlaget ikke er stort nok til å opprettholde butikk og verksted slik det er i dag, så er vi veldig positive til den omgjøringen vi skal gjennom, sier lederen ved Kirkens bymisjon i Halden.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken