Radiostyrt moro for både barn og voksne

Heftige biler: Rune Bjørnes har vokst opp med radiostyrte produkter. – Jeg har holdt på med dette i 35 år, sier lederen for den nye avdelingen til GSX i Storgata.

Heftige biler: Rune Bjørnes har vokst opp med radiostyrte produkter. – Jeg har holdt på med dette i 35 år, sier lederen for den nye avdelingen til GSX i Storgata. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

GDX har åpnet egen RC-butikk i Halden.

DEL

En stor del av butikklokalene i Storgata er fylt med radiostyrte biler, båter, droner og fly.

Startet som femåring

Det er radiostyrt moro for både små og store. Noe Rune Bjørnes i butikken er et godt eksempel på.

– Jeg var fem år, da jeg fikk min første radiostyrte bil. Nå er jeg 40 år og har hjemmet fullt av radiostyrte ting, sier han.

Bjørnes har lært det som er å vite om de fjernstyrte tingene i butikken.

– Jeg er litt mer enn middels interessert og har bygd en del. Min første bil måtte jeg bygge selv. Det tok sin tid, sier han.

Deler og reparasjoner

Nå har Rune Bjørnes over 30 års erfaring innen RC og har i tillegg til salg i butikken et eget verksted der han tar jobber for kundene.

– Ja, jeg reparer og hjelper kundene med det meste. Jeg gjør alt fra å lodde på kontakter til overhaling av motor og reparasjon av biler, droner, båter og fly, sier han.

For dem som vil reparere selv, finnes det både deler og tilbehør i butikken.

Voksende RC-miljø

Daglig leder Fredrik Ahlsen og styreleder Bent Ingerø-Ahlsen i GDX opplyser at Rune Bjørnes er rette person for byens nye tilskudd i butikkbransjen.

– Han har over 30 års erfaring og fikser det meste, sier de.

De er stolte av den nye avdelingen.

– Her har vi virkelig fått tatt i bruk de flotte butikklokalene i Storgata. Ved siden av de kameraene og sikkerhetsproduktene vi har hatt hele tiden, har vi nå en full verdig RC-butikk, sier de og tillegger:

– Det er et voksende miljø for radiostyrte ting i Halden. Blant annet med en egen Facebook-side som heter «Fredrikshalds RC Hobby Site» med 239 medlemmer, sier Fredrik Ahlsen og Bent Ingerø-Ahlsen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken