Gå til sidens hovedinnhold

– Førstehjelp er lett å lære

Artikkelen er over 4 år gammel

100-årsjubilanten Halden Røde Kors vil gjerne lære bort livsreddende førstehjelp til enda flere.

– Jeg begynte selv i Røde Kors fordi jeg gikk på et førstehjelpskurs da jeg var skoleelev i 9. klasse. Da fant jeg ut at dette var såpass enkelt at jeg ville lære mer om det,  forteller Mikael Larsson som er korpsleder i Halden Røde Kors.

Har kurs for bedrifter

Halden Røde Kors er opptatt av at alle skal lære seg førstehjelp, som kan være med å redde liv.

– Ja, det er det ingen tvil om. Derfor arrangerer vi fortløpende tilrettelagte førstehjelpskurs både for bedrifter og for private, forteller korpslederen som selv har vært med i 18 år.

Han har også vært sersjant innen helse i det svenske forsvaret. 

– Det er ikke så vanskelig å lære seg førstehjelp, og det anbefales sterkt, sier han.

 

Halden Røde Kors er selv på plass på et stort antall arrangementer, ikke minst for å kunne yte hjelp hvis behovet melder seg. Store idrettsarrangementer, konserter og andre arrangementer har ofte Røde Kors på plass.

Internasjonal Røde Kors-dag

Lørdag hadde Halden Røde Kors stand ved Tista Senter, for å markere den internasjonale Røde Kors-dagen. Samtidig viste de fram at Halden Røde Kors har vært i Halden i hele 100 år.

– Vi var på stand lørdag for å vise at vi finnes og vise fram hva vi driver med, forteller korpslederen som er forholdsvis fornøyd med besøket. Selv om han godt kunne ønsket seg at enda flere kom innom.

– Det er første helga med skikkelig sommervær, så det er jo ikke så rart om folk er på hytter eller andre steder, sier han.

Kommentarer til denne saken