Nå vil kommunen høre din mening om helse og omsorg

VIL HA DIN MENING: kommunalsjef for helse og omsorg, Veronica Aam, ønsker innspill fra byens innbyggere i forbindelse med utarbeidelse av nye plan for helse og omsorg.

VIL HA DIN MENING: kommunalsjef for helse og omsorg, Veronica Aam, ønsker innspill fra byens innbyggere i forbindelse med utarbeidelse av nye plan for helse og omsorg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I forbindelse med utarbeidelse av planen for helse og omsorg ønsker nå kommunen å høre innbyggernes mening.

DEL

– Vi håper på denne måten å få innspill fra byens innbyggere om hva vi skal legge vekt på. Det er jo innbyggerne vi jobber for, sier kommunalsjef for helse og omsorg, Veronica Aam.

Stand på Tista senter

Mandag hadde kommunen tatt oppstilling på Tista senteret for å få flest mulig til å svare på innbyggerundersøkelsen, og ifølge Aam var responsen utelukkende positiv.

– Vi ønsker at mange innbyggere skal svare på denne undersøkelsen, og derfor står vi her for å nå ut til flest mulig. Alle som har vært innom, har vært veldig positive til å svare på undersøkelsen.

– Den nye planen for helse- og omsorgstjenesten skal gjelde fram til 2031, og da er det viktig at den blir utarbeidet på riktig grunnlag. Da er det bare rett og rimelig at innbyggerne skal få være med å si sin mening.

– Vårt ønske er å få kjennskap til alle innbyggergruppers meninger, behov og ønsker slik at tjenestene kan planlegges og utvikles sammen med innbyggerne, sier Aam videre.

FOLKSOMT: Mange tok turen innom kommunens stand på Tista senter for å svare på innbyggerundersøkelsen.

FOLKSOMT: Mange tok turen innom kommunens stand på Tista senter for å svare på innbyggerundersøkelsen. Foto:

Kan svare på nett

De som ikke var innom Tista senteret på mandag, har selvfølgelig mulighet til å svare på undersøkelsen på andre måter.

– Man kan ta undersøkelsen på kommunens hjemmesider eller via kommunens egen app. Har man ikke tilgang til PC eller nettbrett, kan man komme innom kommunens servicesenter eller biblioteket for å ta undersøkelsen. Det vil være åpent for å komme med innspill fram til 30. november.

– Det har vært mange innom her i dag og vi håper at flest mulig av innbyggerne tar seg tid til å svare på undersøkelsen. Jo flere, jo bedre, sier Aam som mandag ettermiddag kunne fortelle at 260 innbyggere hadde svart på undersøkelsen, men at de håpet mange flere.

HAs utsendte tok selv undersøkelsen, og spørsmålene var oversiktlige og enkle å forstå. Til slutt hadde man også muligheten til å skrive sin egen mening, utover spørsmålene man hadde besvart i undersøkelsen. Hele undersøkelsen tok i underkant av ti minutter.

LETTVINT: Undersøkelsen tok man på et nettbrett og den tok knappe ti minutter. I tillegg har man mulighet til å finne flotte premier.

LETTVINT: Undersøkelsen tok man på et nettbrett og den tok knappe ti minutter. I tillegg har man mulighet til å finne flotte premier. Foto:

– Jeg er imponert

En av Haldens innbyggere som var innom kommunens stand og som benyttet muligheten til å si sin mening, var Ivar Gjetnes.

– Jeg synes det er et veldig fint opplegg, og det er hyggelig at kommunene er fysisk til stede.

– Jeg er rett og slett imponert over hvor hjelpsomme de har vært her, sa Gjetnes fornøyd, før han la til at det var noen punkter han selv hadde ført opp på skjemaet hvor han ønsker forbedring.

– Jeg ønsker et sentralt sted hvor alle som har behov for hjelp eller har noen spørsmål innen helse og omsorg kan henvende seg. Det tror jeg kunne vært nyttig, avsluttet Gjetnes.

IMPONERT: Ivar Gjetnes synes det var flott at kommunen vil høre på innbyggerne sine meninger.

IMPONERT: Ivar Gjetnes synes det var flott at kommunen vil høre på innbyggerne sine meninger. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags