Flere er berørte, melder kommunen til beboerne i området i en sms.

– Det er en stor vannlekkasje. Nærliggende områder som Knardal, Brattskott og Hov er uten vann. Høytliggende områder ellers i byen kan ha dårlig trykk, eller være helt uten vann som følge av dette, opplyser kommunen på Facebook.

En HA-tipser passerte området klokken 08.15 onsdag morgen. Da sto spruten fra vannlekkasjen flere meter opp i luften, som videoen i toppen viser.

– Vannlekkasjen var i nærheten av kunstgressbanen ved Risum ungdomsskole, rett bak det målet som er nærmest skolen, forteller tipseren.

 

Ungdomsskolen uten vann

Fagkoordinator vann og avløp i kommunen, Roy Prang, er på vei til lekkesjestedet når HA ringer for å høre status rundt lekkasjen.

– Bruddet er ved Risum ungdomsskole, og vi holder på å pigge der nå for å komme gjennom telen. Heldigvis arrangerer skolen utedag på Ormtjern i dag. Hvis ikke, måtte de ha stengt skolen. De få som skal tilbringe dagen på skolen, får gjøre det beste ut av situasjonen, sier han.

Når det gjelder beboerne i området rundt skolen, har Prang og hans kolleger løsningen klar.

– Vi kjører vannet intravenøst mellom kummene. Det betyr at vi bruker en brannslange for å frakte vannet fra en kum til en annen forbi bruddet. Vi regner med at de som har mistet vannet, får det tilbake ved 10-tida, opplyser Prang.