Det kommer fram av en melding publisert av Halden kommune.

– Kommuneoverlegen har tatt nye vannprøver ved de fire badeplassene i Iddefjorden/Ringdalsfjorden. Nå er badevannet friskmeldt.

Frarådet bading

Det var i forrige uke det ble frarådet bading i fjorden, etter at det ble funnet for mye tarmbakterier i vannprøver fra badeplassene Bakke camping, Langholmen camping, Ystehede og Isebakke.

– Denne uken – uke 34 – har Halden kommune tatt ekstra vannprøver ved de samme fire badeplassene. De nye prøvene viser at vannet nå er som normalt også ved disse badeplassene og det er ikke lenger noe problem å bade der, heter det fra kommunen.

Skylder på været

Det er ikke funnet noen lekkasjer fra ledningsnettet som kan forklare bakterieforekomsten, men kommuneoverlegen mistenker at været er årsaken.

– – Vi har ikke funnet noe utslipp som skulle indikere at hele fjorden skulle få så høye verdier av tarmbakterier som vi så i forrige uke. Vi har en teori om at nedbøren som kom helgen i uke 32, som var det første skikkelige regnskyllet siden juni, kan har skylt med seg en del bakterier fra bakken og ut i fjorden, sier Martine Ringdal, rådgiver forurensning og miljørettet helsevern, Halden kommune.