Gå til sidens hovedinnhold

– Svikter Halden KrF kirken?

Artikkelen er over 4 år gammel

Halden-budsjettet: – KrF kan sikre budsjettet som gir minst til kirken.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dersom vi skal ta gruppeleder Dagfinn Stærk sine uttalelser på alvor, ligger kirken i Halden an til å kunne konstatere det nokså overraskende faktum at Kristelig Folkeparti her i byen er med på å etablere flertall for det budsjettet som gir minst til kirken.

I forbindelse med at Høyre framsatte ultimatum på å øke eiendomsskatten dramatisk for folk flest i Halden, trenger de nye stemmer i kommunestyret for å få dette budsjettet vedtatt. Dette grunnet at Halden Frp er opptatt av å holde valgløftene våre, og vi valgte å gå ut av samarbeidet når vi fikk et ultimatum imot oss om å øke en meget usosial skatt som rammer blindt både fattig og rik. Halden Frp kan ikke være med på å gi innbyggerne i Halden tusenvis av kroner i økte skatter årlig.

Som kjent valgte Egil Lund Pettersen å melde overgang fra Frp til Høyre. Da trengte Høyre to nye stemmer for å få flertall for eiendomsskatten, og det ser det nå ut til at de finner i Halden KrF.

Halden Frp har i alle år prioritert kirken, og vi har også i år lagt inn vesentlig høyere rammer for at kirken kan drive sin virksomhet på en god måte. Ut fra de budsjettene som er framlagt i Formannskapet ser vi at også Ap legger inn økte rammer for kirken. På den annen side finner vi Høyre-budsjettet som, på tross av at de henter inn hele 22 millioner kroner fra innbyggerne i økte skatter, ikke finner rom for ekstra midler til kirken.

I lys av dette er det oppsiktsvekkende om KrF kan støtte Høyre-budsjettet som det foreligger. Er det viktigere for KrF å øke skattene for folk flest enn å gi kirken bedrede rammebetingelser? De som er opptatt av kirkens plass i samfunnet i Halden bør følge nøye med på KrFs prioriteringer.

Per Egil Evensen, gruppeleder Halden Frp

Kommentarer til denne saken