Wenche Erichsen fra Halden frivilligsentral forteller HA at det mangler omkring 140 bøssebærere til årets TV-aksjon. 

Utdanning i krigsherjede land

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22. oktober.

– I år handler det om skolegang til barn der krigen raser. For barn og unge er ofte skolen det første som forsvinner i konflikter. Men skolegang er avgjørende for å bygge en bedre framtid, sier Erichsen.

TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

I skrivende stund har Halden totalt samlet inn 36 585 kroner av totalt 12 468 066 kroner innsamlet i hele landet.  Det er Halden kommune som har bidratt med 31 000 kroner og Utdanningsforbundet Halden som har bidratt med 5 000 kroner.

 

Fakta: TV-aksjonen NRK

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker
  • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her.
  • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon.
  • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte hele søndag kveld

Kilde: www.blimed.no

 

Trenger 140 bøssebærere

I den anledning er det flere frivillige som skal banke på dørene i Halden søndag 22. oktober for å samle inn bidrag. Det er noen som allerede har meldt seg som bøssebærere, men frivilligsentralen trenger mange fler.

– Vi ser nå at det går litt tregt med påmeldingen. Vi har allerede rodeledere som har ansvar for hvert sitt område, og de har begynt å planlegge nå, sier Erichsen.

– Hvor mange bøssebærere mangler dere?

– Vi trenger i hvertfall 140 bøssebærere.

Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang.

– Det er ikke lett å være ny i landet vårt om du ikke har utdanning, så dette er en viktig TV-aksjon, sier Erichsen.

Slik blir du bøssebærer

Målet med søndag 22. oktober er at alle husstander får besøk av bøssebærere. Tidspunktet er mellom klokka 15:00 og 18:00.

  • Er du under 18 år, må du gå i følge med en som er voksen.
  • Ønsker du å gå sammen med en venn, holder det at én av dere registrerer seg som bøssebærer.
  • Du kan melde deg som bøssebærer her. Eller ringe dette nummeret til Halden frivilligsentral: 900 82 698.

– Hvem er det som bør bidra nå?

– Vi håper at flere lokale idretts- og bedriftslag melder seg på. Det hjelper mye. Eller så utfordrer jeg folk å være kreative med å holde garasjesalg, klesbyttedag eller lignende hvor inntektene kan gå til TV-aksjonen.