De to daglige lederne ved Halden Danseskole, Sverre Magnus Heidenberg, og Halden Teaterskole, Liv Renate Elnes Hovengen er stolte over å kunne presentere de to nye, dyktige pedagogene som skal undervise til høsten.

Danser og dansepedagog Jade Sofie Wullf (27) og skuespiller og teaterpedagog Maren Eikli Hiorth (25).

De bor begge i Oslo, men tar turen til Halden hver uke fra skolestart.

– Dette har vi jobbet hardt for og vi gleder oss veldig til oppstarten; kun det beste for elevene våre, sier Sverre Magnus Heidenberg.

Mye kompetanse

Jade Sofie Wullf er streetdanser og har hatt stor suksess med sitt streetdancekompani RubyCrew. Hun har danset frilans og vært med i en rekke TV-sendinger og show.

Jade tok sin bachelor seg ved Norges Dansehøyskole nå denne høsten og nå vil hun komme til Halden Danseskole hver tirsdag for å undervise i Hiphop og Streetdance.

– Jeg har drevet med dans ganske lenge, nå ble jeg akkurat ferdig på Norges Dansehøyskole med fordypning i moderne dans. Hip hop har jeg drevet med i hele ti år, sier Jade Sofie Wullf.

– Elsker teater

Maren Eikli Hiorth er skuespiller og har lang scenisk erfaring. Gikk ut KhiO (Kunsthøgskolen i Oslo) nå med sin pedagogutdannelse og er et fyrverkeri av en pedagog. Maren elsker teater og å undervise barn og ungdom. Til høsten vil Maren komme hele to ganger i uka fra Oslo til Halden for å undervise i Halden Teaterskole.

– Jeg har vært interessert i drama så å si hele livet, jeg begynte når jeg var 6–7 år gammel. Siden det har jeg studert og jobbet hardt for å bli så dyktig som mulig, sier Maren Eikli Hiorth.

Gleden av å lære andre

Pedagogene forteller hvorfor de elsker å undervise.   

– Det å lære barn drama er en givende utfordring. Du vet aldri hvordan hvert enkelt barn lærer. Først må du bli kjent med hver av dem, for å vite hva de trenger i undervisning og hvordan de lærer best. Jeg synes det er veldig gøy og givende å få lov til å dele kunnskapen med andre, sier Eikli Hiorth.

– Dans er gøy!

– Jeg har undervist i seks år, og jeg synes det er veldig gøy. Dans har vært mitt fristed, jeg tror at mange føler det samme. Dansen er «der og da», det er lidenskap, det er kunst, sier Wullf.

– Men dansen er også en fin måte å lære seg å være fokusert, ha disiplin, for dans kan være krevende til tider. Det er også fysisk aktivitet, som er sunt for alle, og ikke minst for barn. Dans er gøy, og man tenker som oftest ikke på at det faktisk er god trening.

Forelsket i Halden by

Jade Sofie Wullf og Maren Eikli Hiorth er Oslojentene som innrømmer at de allerede er forelsket i Halden. De gleder seg til å begynne undervisningen og bli kjent med vakre byen vår.

– Må si at jeg allerede er forelsket i Halden. Ikke minst har Kultursommerskolen vært et hyggelig prosjekt i fine omgivelser, med talentfulle elever og gode kollegaer, sier Maren Eikli Hiorth.