Mange ville prate med Mona og Øivind om HA7 og HA+

JA TAKK TIL HJELP: Liv-Thorill Mysen Larsen (f.v.) fikk hjelp av Mona Bråthen og Øivind Kvitnes til å regisrere aID. Da får Liv-Thorill tilgang til alle plussartikler og HA7 i tillegg til papiravisa.

JA TAKK TIL HJELP: Liv-Thorill Mysen Larsen (f.v.) fikk hjelp av Mona Bråthen og Øivind Kvitnes til å regisrere aID. Da får Liv-Thorill tilgang til alle plussartikler og HA7 i tillegg til papiravisa. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble stor pågang da HA-ansatte og HA-ambassadører møtte leserne på Tista Senter.

DEL

I forlengelsen av at HA slapp nyheten om den nye digitsale avisa HA7, og at avisen kommer ut fire dager i uka fra 7. mars, sto Mona Bråthen og Øivind Kvitnes på stand på Tista Senter lørdag formiddag.

Registrer deg her!

De hadde som oppgave å hjelpe HA-abonnenter med å registrere aID, som man trenger for å lese det plussede innholdet til HA på nett, samt å svare på spørsmål rundt den digitale satsingen til HA.

– Skjønner dem som ikke er digitale

To av dem som var innom for å få hjelp, var Inger og Ted Carlsen. Ekteparet har lest HA i mange år, men ikke benyttet seg av alt de betalte for i abonnementet sitt.

Ted vet at det er mange som ønsker å beholde papiravisa seks dager i uka.

– Jeg skjønner godt dem som verken har smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. Da blir det vanskelig å benytte seg av det digitale tilbudet, og de kommer til å bli ekstra rammet av at det blir bare fire papiraviser, sa Carlsen.

MANGE FOLK: Stor pågang på HAs stand på Tista Senter for å hjelpe abonnentene med å registrere aID.

MANGE FOLK: Stor pågang på HAs stand på Tista Senter for å hjelpe abonnentene med å registrere aID. Foto:

Han og kona har både telefoner, brett og bærbar og stasjonær PC, og etter å ha fått hjelp til å laste ned appen og registrere aID, så de lyst på framtidige leservaner av HA.

– Vi må bli med for å beholde avisa

– Vi har jo ikke noe valg. Økonomien til avisa er et viktig element, og hvis vi vil ha avis i byen vår, må vi jo være med på utviklinga som skjer. Ellers blir den nedlagt. Nå har de tatt fra oss nok som det er. De skal ikke få ta avisa også, mente Carlsen.

– Mister vi den, har vi jo ingenting, sa han videre.

Inger er glad hun kunne få hjelp med det tekniske.

– Jeg syns det er vanskelig å laste ned ting. Da møter jeg ofte problemer. Nå har jeg appen på telefonen, og så har jeg registrert aID. Så får jeg bare håpe at jeg får til å dele abonnementet med deg når jeg kommer hjem, sier hun til mannen med et smil.

– Hva med de eldste?

Øivind Kvitnes og Mona Bråthen var fornøyde med sine tre timer på Tista Senter.

– Det har vært mange folk innom. Noen ganger både fire og fem samtidig. Enkelte er sinte fordi vi skal kutte to avisdager og krever refusjon i prisen, andre godtar endringen, men trenger hjelp til å ordne aID. Frustrasjonen og sinnet er ofte på vegne av de eldste abonnentene som verken har internett eller telefon og nettbrett til å lese HA digitalt på, forteller de to.

Redaktør Hans-Petter Kjøge hjalp til da det var som flest mennesker rundt HA-standen, og han er glad for engasjementet.

– Det viser at HA betyr noe for folk, og jeg er glad for at mange benytter muligheten til å ta overgangen til en mer digital hverdag, sier han.

Fikk du ikke besøkt HA på Tista Senter på lørdag?  Fortvil ikke, neste lørdag og to lørdager til er HA på plass fra klokka 11 til 14.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags