Det er første gang i HAs 87 år lange liv at avisa blir morgenavis hver dag.

Fem dager i uka har den vært ettermiddagsavis i mange år, og bare lørdagsutgaven har vært morgenutgave. Snart blir det andre boller.

Kutter kostnader

– Hvorfor blir HA morgenavis?

HAs redaktør Hans-Petter Kjøge sier:

– Hovedgrunnen er at vi kutter kostnader. I dag er det to distribusjonskorps i gang i Halden unntatt lørdag. Ved å samdistribuere med blant annet Aftenposten blir det billigere for oss.

– Dessuten blir det mer miljøvennlig at det snart blir ett bud, i stedet for to, skyter markedssjef i HA Monica Nordbrøden inn.

Til frokost

– Når kan folk forvente papirutgaven i postkassa?

– Klokka 07 på hverdager og klokka 09 på lørdager skal våre abonnenter ha avisa i postkassa. HA til frokost hver dag, sier redaktøren.

For 800 av avisas abonnenter blir det en noe senere levering. Posten skal nemlig distribuere HA for dem som bor et stykke utenfor Halden sentrum. De får avisa rundt klokka 11-12, som også blir tidligere enn nå.

Mer på nettet

For å kunne bringe HA ut til folket på morgenen må avisa trykkes tidligere enn nå, men nyhetsredaktør Morten Ulekleiv regner ikke med at dette blir særlig merkbart for leserne.

– Hendelser som skjer på kveldstid kommer ikke med i neste dags papiravis, men går du inn på nettutgaven til HA vil du finne stoffet der.

Dette gjelder ikke bare sport og kultur, men også kommunestyremøter og andre større begivenheter som skjer på kvelden.

AiD-suksess

– Det blir mindre sport og kultur i papiravisa på mandager, men du vil finne alt på nettet. Vi har hatt stor suksess med nettsatsingen vår og snart er det rundt 5.000 som har registrert seg med AiD på våre digitale plattformer.

– Hver dag kommer det stadig nye brukere av våre digitale utgaver av HA. Det vil lønne seg å bli AiD-bruker av HA. Da får du tilgang til alt, enda tidligere, sier Ulekleiv.

Alle HAs AiD-brukere har også tilgang til e-avisa, og denne vil være tilgjengelig fra klokka 22 kvelden før papiravisa kommer i postkassa. Dette vil gjelde hver dag.