Derfor flytter HA

FLYTTER: HA flytter til Wiels plass. Fra venstre sees klubbleder Kristian Bjørneby, ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge og banksjef Tom Willy Prangerød.

FLYTTER: HA flytter til Wiels plass. Fra venstre sees klubbleder Kristian Bjørneby, ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge og banksjef Tom Willy Prangerød. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 1. oktober finner du Halden Arbeiderblad i toppetasjen i bygningen til Halden Sparebank på Wiels plass.

DEL

Halden Arbeiderblad er på flyttefot igjen. Til Wiels plass. Lokalene er fysisk helt adskilt fra banken. Med egen inngang fra siden, nær Motz og minibanken.

Her er forklaringen

– Hvorfor flytter HA?

– Mediekonsernet Amedia, som HA er en del av, har en policy på at alle mediehus skal ha kortvarige femårige leiekontrakter. Som i alle bransjer er det sterkt fokus på kostnader.

– HA sparer verdifulle kroner på å flytte nå. Dette er penger vi skal bruke på det viktigste vi gjør, nemlig lokal journalistikk. Det vil komme abonnentene våre til gode, svarer ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge.

Han fortsetter: – Vi har trivdes utmerket hos Kynningsrud i Halden Brygge disse fem årene, og vi ønsket å bli her, men avtalen med Sparebank 1 Eiendom er gunstig for oss, og hele staben ser fram imot å flytte inn i toppetasjen på Wiels plass. HA blir godt synlig i bybildet.

Har sett på sju alternativer

En gruppe, sammensatt av ledelse og ansatte, har i en stund vurdert og undersøkt ulike alternativer for nye lokaler.

– Det var stor interesse da vi annonserte i høst. Hele sju eiendomsforvaltere i Halden meldte sin interesse, sier Kjøge.

– HA flytter fra indrefileten ved Indre havn til smørøyet på Wiels plass 1. oktober. Det er veldig viktig for oss å holde til godt synlig i Halden sentrum. Dette er moderne, lyse og veldig godt egnede lokaler for oss, sier redaktøren videre.

FORNØYDE: Fra venstre sees klubbleder Kristian Bjørneby, banksjef Tom Willy Prangerød og ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge.

FORNØYDE: Fra venstre sees klubbleder Kristian Bjørneby, banksjef Tom Willy Prangerød og ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge. Foto:

–En prosess over tid

Leder Kristian Bjørneby i redaksjonsklubben i HA har deltatt i denne prosessen.

Han sier det har vært viktig å komme til et sted der ansatte kan trives og ha det bra. Og kundene våre, leserne våre, vil fortsatt være hjertelig velkommen til de nye leide lokalene.

De ligger veldig sentralt i byen og er lett tilgjengelige. Samtidig synes han det er veldig bra at pengene som spares på flyttingen skal brukes på å styrke journalistikken.

Perfekt for banken

Det er en ekte glad banksjef Tom Willy Prangerød som møter Halden Arbeiderblad.

Timingen var perfekt for banken. Kundesenteret flytter ut av toppetasjen i løpet av første kvartal i år. De 17 ansatte skal jobbe i Rygge.

Og fra 1. oktober vil 14 ansatte i lokalavisa bruke de samme lokalene øverst i banken. Inngangen er på siden av bygningen, nær Motz.

– Det er ordentlig hyggelig at Halden Arbeiderblad skal hit. Jeg ble ordentlig glad da jeg fikk telefonen om at avtalen var landet, sier Prangerød.

– Hva betyr det for banken å få HA i huset?

– Det er utrolig hyggelig. Og det er bra det blir liv i bygningen også på kveldstid og i helger, svarer han.

Når det gjelder selve flyttingen av kundesenteret til banken, sier banksjefen at kundene ikke vil merke noen forskjell. Bankdriften i Halden går som normalt.

– I løpet av 2019 skal vi bygge om første etasje. Banken skal fortsatt være en åpen bank hvor kundene treffer mennesker, poengterer Tom Willy Prangerød.

Som et apropos nevner vi at Halden sparebank hadde sin filial i første etasje i bygningen på Torget som Halden Arbeiderblad dengang eide.

Bygningen eies i dag av Kynningsrud, og HA leier der.

Nå skal HA leie toppetasjen av Halden sparebank i bygningen som banken eier.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken