Gå til sidens hovedinnhold

– Bare flaks at ingen ble skadet

Artikkelen er over 6 år gammel

Et håndballmål i gymsalen på Strupe ungdomsskole smalt i bakken under en fotballtrening for 4 og 5-åringer mandag.

I januar i år døde en 7-åring på Nannestad etter å ha fått et håndballmål over seg på trening.

For dårlig sikring

I etterkant skrev HA om Sebastian (10) som fikk et håndballmål på Risum Ungdomsskole over seg.  Som en følge av ulykken ble det gjennomført sikringstiltak på Risum. 

Etter en gjennomgang av de andre gymsalene i Halden ble det oppdaget for dårlig sikring av håndballmålene både på Hjortsberg og Strupe, men nå hele ni måneder senere er sikringen fortsatt for dårlig.

 

Forferdede foreldre

Mandag under en forballtrening for 4-5 åringer på Strupe Ungdomskole vippet håndballmålet bakover og smalt i bakken.

– Det var bare flaks at det ikke befant seg noen barn bak målet, da det datt i bakken. Foreldrene som var tilstede ble forferdet over den dårlige sikringen,  sier en forelder som var vitne til hendelsen.

 

Vet ikke hvorfor

Kommunalsjef for undervisning, oppvekst og kultur, Kent-Arne Andreassen kan ikke svare på hvorfor det ikke er satt inn sikringstiltak tidligere.

– Jeg begynte i jobben i august og kan ikke på stående fot si hva som har blitt gjort eller ikke gjort. Men dette skal det tas tak i umiddelbart, sier Andreassen.

Rektor Rita Vik Amundsen skriver i en tekstmelding til HA at det er gjort tiltak i etterkant av undersøkelsen i januar og henviser til vaktmesteren.

Skal prioriteres

Kommunalsjefen har sendt ut en epost i dag, hvor han ber rektorene på skolene i Halden om å ta en gjennomgang av utstyret i gymsalene.

– Fotballmål, håndballmål og alt annet av løse gjenstander som kan utgjøre en fare skal gjennomgås og sikringstitak settes i verk så fort som overhodet mulig.

– Et forsvarlig miljø for både skolebarna og andre som bruker gymsalene er vår høyeste prioritet. Det skal ikke være sånn at vårt utstyr kan innebære en fare for liv og helse,  sier Andreassen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.