Kranglingen fortsetter om Ladies Tour

KOLLISJON: Neste sommer arrangeres sykkelrittet Ladies Tour of Norway og bilfesten Grensetreffet samme helg. Fotomontasje

KOLLISJON: Neste sommer arrangeres sykkelrittet Ladies Tour of Norway og bilfesten Grensetreffet samme helg. Fotomontasje

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

– Halden kommune bør trekke tillatelsen til sykkelrittet, mener amcarentusiast Trond Vestad.

DEL

Det ble nylig kjent at Grensetreffet og sykkelrittet Ladies Tour of Norway skal arrangeres samme helg. Nå krangles det heftig innad i miljøene og ikke minst på facebook om hvorvidt dette i det hele tatt er mulig.

Ordføreren krysser fingrene

Sykkelrittet sendes til 180 land, samler hele verdenseliten, og krever at deler av sentrum må stenges for biltrafikk i noen timer av helga.

Ordfører Thor Edquist krysser fingrene for at de to arrangementene kan gå av stabelen samme helg.

– Både Grensetreffet og Ladies Tour er viktige arrangementer for Halden. Jeg har blitt informert om at det blir en kollisjon neste år, og vet at de skal møtes neste uke for å snakke sammen, sier Edquist.

HÅPER PÅ LØSNING: Ordfører Thor Edquist håper at både Grensetreffet og Ladies Tour blir en suksess også i 2016.

HÅPER PÅ LØSNING: Ordfører Thor Edquist håper at både Grensetreffet og Ladies Tour blir en suksess også i 2016.

Dra nytte av hverandre?

Han håper i det lengste at de finner en løsning.

– Jeg håper at de blir enige og at de i stedet kan dra nytte av hverandre, sier ordføreren.

Han mener det ikke er overraskende at noe slikt skjer.

Krasj mellom Tons of Rock og Havnefestivalen

– Det er så mange store arrangementer i Halden på sommeren at det nesten er uunngåelig at noe krasjer. Neste år faller også Tons of Rock og Havnefestivalen samme helg.

– Men jeg har forstått det sånn at de har blitt enige om å samarbeide på best mulig måte. Jeg håper det samme skjer her, og avventer svaret fra møtet på torsdag, sier Thor Edquist.

– Kommunen har ansvaret for konflikten

På facebook og antagelig i de tusen hjem i Halden har konflikten blitt heftig debattert. Amcarentusiast og tidligere eier av Fønix på Fisketorget, Trond Vestad, mener det er kommunen som må ta ansvaret for misnøyen.

Han skriver i HAs kommentarfelt på facebook:

Synes det er synd at "sykkelfolket" og "amcarfolket" blir satt opp mot hverandre på denne måten. Jeg vet ikke hvilke avtaler som ligger til grunn og hva slags eventuell formell kontrakt som er inngått mellom Halden Kommune og Ladies Tour, men en tillatelse til å sperre av deler av sentrum må jo være gitt fra kommunens side. Her er det derfor Halden Kommune som må bære ansvaret for at det blir misnøye og konflikt.

Man kan ikke fra kommunens side lene seg tilbake og si at bruken av sentrum er noe som de to arrangementene må bli enig om fordi de foregår samtidig.

UMULIG: – Man kan ikke tro at det lar seg gjøre å gjennomføre begge arrangementer samtidig i Halden sentrum f.eks. på lørdag. MAN BURDE VITE at det IKKE lar seg gjennomføre uten store konsekvenser og en vesentlig forringelse av Grensetreffet, mener Trond Vestad.

UMULIG: – Man kan ikke tro at det lar seg gjøre å gjennomføre begge arrangementer samtidig i Halden sentrum f.eks. på lørdag. MAN BURDE VITE at det IKKE lar seg gjennomføre uten store konsekvenser og en vesentlig forringelse av Grensetreffet, mener Trond Vestad. Foto:

Den /de i Halden Kommune som har gitt tillatelse til dette sykkelrittet kan, etter min mening, ikke ha den minste peiling på omfanget av Grensetreffet og hva det dreier seg om.

Man kan ikke tro at det lar seg gjøre å gjennomføre begge arrangementer samtidig i Halden sentrum f.eks. på lørdag. MAN BURDE VITE at det IKKE lar seg gjennomføre uten store konsekvenser og en vesentlig forringelse av Grensetreffet.

Halden Kommune bør trekke tillatelsen til dette sykkelrittet umiddelbart og være sitt ansvar bevisst overfor alle de haldensere, ildsjeler og næringsdrivende som siden starten i 1997 har vært med å bidra til at Grensetreffet har blitt et av de største og best likte biltreff i Norden!

Her er det snakk om et arrangement som har vært arrangert i uke 32 hvert år siden 1997 og som har blitt større og mer populært for hvert år. Vil gjerne høre litt om Halden Kommunes rolle i denne saken. Hvem har gitt tillatelse til sykkelrittet og hvilke vurderinger er gjort, Thor Edquist?

Noen tror på samarbeid

Ikke alle er like negative til at det er mulig å få til begge arrangementer samme helg:

Jørn H Hansen: Var jo på et sett litt uheldig det da,,men men,, her får begge parter sette seg ned og få det til sammen..det her kan jo også være en positiv ting..det blir jo vist i mange mange land.. og få til dette er jo virkelig en fantastisk reklame for byen..

Jens BakkeI 2014 kolliderte Ladies tour of Norway med 1814-jubileet. Den gang var jeg redd at det ville bli en katastrofe å få inn hundrevis av syklende damer samtidig med historisk marked og stor konsert på Torvet, og jeg tenkte med gru på tv-helikopteret som ville flakse over festningen der det var investert masse tid og penger i et skuespill. Vi satte oss imidlertid ned og la felles plan for arrangementene. Resultatet ble en vinn-vinn-situasjon. Ladies tour fortjener ros for å ha vært både proffe og ryddige: Det kom ikke en reklameplakat eller en følgebil inn på "forbudt" område, og de fulgte avtalt timeplan til punkt og prikke. Så her er det bare å gripe mulighetene: Selv om jeg forstår at det er surt at syklistene okkuperer street'n i noen timer, kan de også bidra til nytt liv i et tradisjonsrikt arrangement.

Ståle GiverhaugNoen som har vært i Oslo samme helg som Grethe Waitz løpet? Kan jo bli skikkelig bra med spreke, adrenalinfylte damer for amcargutta i Halden den helga, da! Tren frem igjen six-pakken og ta med pentøyet gutter!

– Denne helgen er opptatt

Mens andre er enige med Vestad:

Tor-Erik GunnengEr det ikke lenger plass til Grensetreffet i Halden? Har vi blitt ett forstyrrende element i bybildet? Jeg vil da mene att Halden Amcar og Grensetreffet har en hevd på denne uken og skulle ha vært fredet fra Halden Kommune sin side.

Roy PettersenDet blir feil å henge ut Moberg, da han selvfølgelig ønsker, etter mye jobb ,å få arrangert dette sykkelrittet i Halden. Internasjonale krefter styrer datoer, så det må man forholde seg til... Men denne helgen har vært opptatt i 17 år !!!!

Liv I. AndersenLa nå Fredrikstad eller Sarpsborg få dette sykkelrittet. De står jo gjerne i kø for å få det vi arrangerer ellers.

Torsdag neste uke møtes rittdirektør Roy Moberg og leder i Amcar-klubben Nils Petter Nilsen for å se om de klarer å komme fram til en løsning som begge parter er fornøyde med.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags