Grand hotell i ny utgave

Samtlige av hotellets 33 rom er pietetsfullt pusset opp i gammel stil. - Dette gir Grand hotell et særpreg som vi håper vil tiltrekke gjeste og fram for alt få dem til å komme igjen, sier Grete og Per Voldberg.

Samtlige av hotellets 33 rom er pietetsfullt pusset opp i gammel stil. - Dette gir Grand hotell et særpreg som vi håper vil tiltrekke gjeste og fram for alt få dem til å komme igjen, sier Grete og Per Voldberg. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Grand Hotell er nå totalrenovert for ti millioner kroner.

DEL

- Det var absolutt på tide å renovere Grand slik at det igjen kunne bli et attraktivt hotell. Det var ikke gjort noe særlig de siste 25 årene, så det var mye å ta fatt i, sier Per Voldberg.

Ett år med oppussing

Selskapet Grand Hotell A/S er et underselskap av Voldberg Holding og eies av ekteparet Grete og Per Voldberg. Det er også ekteparet som nå driver Grand hotell.

- Arbeidet begynte for et år siden og vi har tatt rom for rom, sier Voldberg.

- Vi har også pusset opp baren. Mens oppussingen pågikk holdt vi åpent hele tida. Det var en utfordring, men gjestene tok det pent. Gjestene har forøvrig gitt oss svært mange positive tilbakemeldinger

- Et hjem-hjemmefra

.- Grand hotell har 33 rom. Belegget er stadig økende. Bl.a. er vi i samspill med Thorn hotell som bruker oss når de selv ikke har rom nok til et kurs eller konferanse. Ellers har vi mange gjester som jobber i byen og som bor hos oss over lengre tid. Bedriftsmarkedet i Halden er viktig for oss. Vi skal ellers prøve å være et personlig hotell - et lite hjem hjemmefra.

Voldberglagt ned nærmere ti millioner kroner i oppussingen.

- Hele hotellet er preget av en gammel stil. Vi har lagt vekt på å få hotellet til å stå fram enhetlig når det gjelder interiøret. Det føler vi at vi har klart. Den gamle stilen går også igjen i hotellrommene. Vi kjøpe faktisk møblement og lamper fra gamle ærverdige Ernst hotell i Kristiansand. Derfra fikk vi to trailere fulle med møbler i gammel stil og som nå er brukt på Grand Hotell.

Mat fra Curtisen

- Vi er ikke bare hotell, men også sted for mindre konferanser og kurs. Når det gjelder det kulinariske har vi innledet et samarbeid med Kurt Ørås og Kurtisen. Curtisen skal levere all mat til julebordene vi skal holde. Det er viktig med samarbeid i næringen. Vi kan ha nytte av Curtisen og Curtisen nytte av våre gjester ved en annen anledning, sier Voldberg

Leter etter drivere

- Når vi nå har renovert 2.000 kvadratmeter hotell, er det også på tide å se seg om etter noen som kan drive hotellet. Voldberg Holding er først og fremst eiendomsutvikler og ikke driver. Vi håper vi kan komme i kontakt med engasjerte mennesker som ser mulighetene Grand Hotell nå har fått.

- Vi har nå ett fullstendig nytt hotell i en gammel kropp. Grand hotell ble grunnlagt i 1850-årene og den historien fortjener å bli ført videre, sier Per Voldberg.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags