Øivind Strøm inviterer barn og unge i alle aldre til skateparken lørdag. Da kommer graffitikunstneren Dennis "Creizer" for å dekorere skateparken med graffitikunst.

Hasj-tagging

– Han kan lære bort en del om graffititeknikker og skal dekorere der det er gråmaling nå.

Strøm fikk massiv oppmerksomhet i forrige uke, da han tok malerkosten i egne hender og malte over hasj-tagging på skateparken.

Dette provoserte såpass at det nok en gang ble tagget samme sted. Etter en ny runde med maling, var en mann i 20-årene for tredje gang framme med sprayboksen. Men ble tatt på fersk gjerning.

Nå skal det altså komme en vaskeekte graffittikunstner, for å sette farge på den gråmalte veggen.

– Vanvittig kult

– Dennis gleder seg som en unge til å komme og har mange ideer. Han var helt i hundre. Jeg synes graffiti er vanvittig kult, og jeg skjønner godt at ungdommen synes det er kjedelig med grå betong, sier Strøm.

Han understreker at han har fått tillatelse fra Halden kommune.

– Jeg har vært i kontakt med Ulf Ellingsen (kommunalsjef for teknisk etat) som tente på ideen, og sa det bare var å kjøre på.

Da han la ut et innlegg om det som skal skje lørdag på sin facebookside i morges tok det helt av.

I skrivende stund har innlegget om det som skal skje i skateparken mellom 13 og 17 lørdag blitt delt over 220 ganger.

– Det har kommet noen tårer

– Du har fått enormt med støtteerklæringer?

– Det er helt utrolig. Jeg har blitt helt rørt jeg. Det har faktisk kommet noen tårer. Litt kritikk har det blitt også, men mest positivt. Det setter jeg utrolig pris på. Som sagt så var det det negative budskapet jeg var imot, ikke graffiti. Både graffiti og skating er jo skikkelig kult, selv om jeg ikke kan skryte på meg å være gammel skater.

På lørdag blir det ikke bare graffiti, men antakelig også en skatekonkurranse.

 

– Jeg har invitert Steffen Bergstrøm som er tidligere vinner av NM i skateboarding til å være dommer. Det blir litt premier også skal jeg dele ut gratis brus og sjokolade til dem som kommer. Nå kan det jo hende at det blir en del flere enn jeg tenkte i utgangspunktet, så jeg får nok hamstre litt mer sjokolade og brus, smiler Strøm.

– Gir meg energi

Han kommer rett fra nattskiftet på Nexans for å snakke med HA.

– Sånne ting som det her gir meg bare mer energi. Jeg har jo jobbet med aktiviteter for barn og unge hele livet. Jeg ser det ligger en del søppel rundt her, så jeg får ta meg en tur på fredag å rydde litt her. Så det er klart til lørdag. Så får vi bare håpe på at det ikke høljregner, sier Strøm med et stort glis.