Hasj-graffitien: – Flere har sagt de vil gå vakt om nettene

MALTE OVER EN GANG TIL: Øivind Strøm regnet med at den eller de som står bak graffitien i skateparken ville svare, men han hadde ikke trodd at de skulle gjøre det samme kvelden som han malte over.

MALTE OVER EN GANG TIL: Øivind Strøm regnet med at den eller de som står bak graffitien i skateparken ville svare, men han hadde ikke trodd at de skulle gjøre det samme kvelden som han malte over. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mandag malte Øivind Strøm over hasj-graffiti i skateparken. Samme natt var taggingen tilbake. Tirsdag malte tenåringsfaren over på ny...

DEL

– Jeg er veldig sta! Ler Øivind Strøm som understreker at han ikke har tenkt til å gi seg med å male over narkotika-graffitien som har dukket opp i Skateparken i det siste.

– Reklame for hasj

– Jeg er ikke imot graffiti, men dette framstår for meg som reklame for hasj. Som tenåringsfar, liker jeg ikke det. Derfor maler jeg over, sier Øivind Strøm.

– De som har malt her før deg spør: «er hash så tabu?». Hva svarer du til det?

– For meg har ikke dette noe som helst å gjøre med tabuer. For meg dreier det seg om at jeg har sett folk gå i grus på grunn av narkotika, sier Øivind Strøm.

SKAM?: Dagen etter at Øivind Strøm malte over, var hasj-graffitien tilbake: «Er hash så tabu? Er dette bedre? Skam!».

SKAM?: Dagen etter at Øivind Strøm malte over, var hasj-graffitien tilbake: «Er hash så tabu? Er dette bedre? Skam!». Foto:

Flere hjelper til

Siden det mandag ble kjent at han malt over hasj-graffiti i skateparken, har han fått mange henvendelser.

– Flere har sagt at de vil hjelpe til. Noen har også snakket om å stå vakt her om nettene, forteller han.

Øivind Strøm understreker at han ikke maler over noe annet enn det som er narkotikarelatert. All annen graffiti får stå for hans del.

– Ungdom har kontaktet meg og sagt at de liker graffiti her, fordi det blir litt mer farger, og det respekterer jeg, sier han.

ØSTFOLD CRUISING:  Preben Mikkelsen (fra venstre), Ida Danielsen, Elise Skogby og Magnus Myhre er opptatt av å lage et tilbud til ungdom. De er motstandere av rus, derfor hjelper de til med å male over hasj-graffitien.

ØSTFOLD CRUISING: Preben Mikkelsen (fra venstre), Ida Danielsen, Elise Skogby og Magnus Myhre er opptatt av å lage et tilbud til ungdom. De er motstandere av rus, derfor hjelper de til med å male over hasj-graffitien. Foto:

Østfold Crusing

Selv om han var først, er ikke Øivind Strøm lenger alene om å male over graffiti. En forholdsvis nystartet gruppe som kaller seg Østfold Crusing, som har lokaler i Niels Stubs gate, møtte opp tirsdag for å hjelpe til.

– Vi er opptatt av at ungdom skal sosialiseres – og vi er motstandere av rus, forteller Preben Mikkelsen. Han sier til HA at Østfold Cruising er upolitisk gruppe og at de tenker å arrangere åpent hus med filmkvelder, brettspillkvelder, grilling og andre sammenkomster utover.

PS: HA vil gjerne komme i kontakt med den eller de som står bak graffitien, for å høre deres side av saken. E-post: steinar.omar.ostli@ha-halden.no

  • Dette er saken:
  • Da Øivind Strøms sønn gjorde ham oppmerksom på hasj-graffitien på skaterampen ved skolestadion tok han saken i egne hender og malte over. Saken ble omtalt i media.
  • Tirsdag morgen var ny tagging på plass, med spørsmålet: «Er hash så tabu?»
  • Tirsdag ettermiddag malte Øivind Strøm over en gang tid. Han fikk hjelp av representanter for Østfold Cruising.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken