– Det er ikke nett her. Det er litt deilig, da. Det går veldig fint uten mobilen. Det hadde vi aldri trodd!

Ferieklubb

Mats Ouren, Mahreen Khan, Bjørg Kvamme, Amanda Nilsen, Madelen Kollerød og Stian Andersen tuller ikke. De solbrente ungdommene sier det i dypeste alvor, og de er overrasket over at de ikke savnet mobilen og sosiale medier mer.

Tenåringene ankom Makø og Halden kommunes Skipperstua mandag. De aller fleste hadde tenkt seg hjem fra ferieklubbens tilbud gjennom Rockehuset og Domino onsdag. Men den gang ei, dere.

Siden det var ledige plasser, og det skal ankomme to nye unge onsdag, forlenger alle unntatt Bjørg Kvamme oppholdet til fredag. Bjørg sier hun gjerne skulle blitt selv, men som hun sier: – Vi skal flytte til Spania, så jeg må hjem.

Spiller spill

– Hva gjør dere her?

– Vi er ute og kjører båt, bader, fisker og spiller spill på kvelden. Også ser vi på film.

– Det er så koselig, svarer Makø-gjengen.

De synes det er deilig å komme seg vekk fra TV-en og sånt.

– Også er det greit å komme seg vekk fra byen, legges det til.

Anbefaler Makø

Ferieklubb blir det også ei uke i august, nærmere bestemt i uke 33. Påmeldinga starter fra 20. juli, og da må du ta kontakt med Linn Elisabeth Andersen, som leder Domino. Hun har også mailadressen: linn.andersen@halden.kommune.no

Et ukesopphold koster 500 kroner. Halv uke er halv pris. I summene er transport, mat og alt medregnet. Tilbudet gjelder fra 12 år til fylte 17 år. Skipperstua har sengeplass til i alt 16 mennesker.

– Det anbefaler vi. Her har vi det så koselig og bra sammen, sier Mats Ouren, Mahreen Khan, Bjørg Kvamme, Amanda Nilsen, Madelen Kollerød og Stian Andersen.

Lyser etter krabber

Sistnevnte har vært ute og lyst etter krabbet sammen med ledere på nattetid. Det ble dårlig med fangst, men den nattlige jakta på krabber har gitt mersmak.

– Jeg så en, men den var ikke større enn en du klarer å få med krabbesnøre og blåskjell. Jeg skal ut igjen, smiler han.

– Snille ledere

Med på feriekolonien er fire voksne ledere.

– De er snillere enn forventet. Ja, de er snille og gir oss råd, sier Mahreen Khan fornøyd.

– Og dere er veldig greie å ha med å gjøre. Det er bare hyggelig, det her, mener lederne Laurits Mosseby, Martin Fredheim Andersen, Tine Nilsen og Linn Elisabeth Andersen.