Skoleelever lærer om det å trene

GIMLE SKOLE: Rundt bordet sitter sjetteklassingene Ingrid Grude Kristiansen Bild (fra venstre), Emilie M. deFlon Johansen, Lars M. Østeraat Lauritzen og Lmar Faizi Mohammed. Fra venstre: Manuellterapeutene Svein Kristiansen og Anoop Chowdhury, fagleder for kommuneterapeutene Jens Fredrik Aas og Gimle skoles rektor Anita Gundrosen.

GIMLE SKOLE: Rundt bordet sitter sjetteklassingene Ingrid Grude Kristiansen Bild (fra venstre), Emilie M. deFlon Johansen, Lars M. Østeraat Lauritzen og Lmar Faizi Mohammed. Fra venstre: Manuellterapeutene Svein Kristiansen og Anoop Chowdhury, fagleder for kommuneterapeutene Jens Fredrik Aas og Gimle skoles rektor Anita Gundrosen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elevene i sjetteklasse ved Gimle skole har hatt besøk av to manuellterapeuter. Sammen har de tegnet om hva som er bra med å trene og bevege seg.

DEL

– Det er best at trening er gøy, for da gjør du kanskje flere ganger, sier Victoria Simonsen som sitter rundt et bord i klasserommet og tegner og diskuterer trening sammen med Leona de Wit, Herman Knatterød Hansen og Helle Kvalheim.

Svømme, løpe og hoppe

De har vært med på et pilotprosjekt med temaet fysisk aktivitet. En tegnekonkurranse og en quiz er blant tiltakene i prosjektet, med premie til hele klassen på 5.000 kroner fra Sparebankstiftelsen Halden.

HJELPER: Elevene syntes det var interessant og morsomt å få råd av manuellterapeut Svein Kristiansen.

HJELPER: Elevene syntes det var interessant og morsomt å få råd av manuellterapeut Svein Kristiansen. Foto:

I tegnekonkurransen har elevene tegnet hva de tenker om å trene og være fysisk aktive. Samtidig har elevene lært mye om trening av å høre på manuellterapeutene Anoop Chowdury og Svein Kristiansen, som står bak prosjektet.

Elevene forteller har blant annet lært forskjeller med å løpe, svømme og hoppe.

– Hopping er bra hvis du skal trene styrke, for eksempel, forteller Leona de Wit.

Svein Kristiansen ved MSK-klinikken i Fredrikstad og Anoop Chowdhury ved Sørhalden Fysioterapi har samarbeidet om elevseminaret på Gimle skole. De to ble inspirert under et fagseminar i Skottland.

– Barn som er opptatt av sport, trener jo gjerne mye, men vi vil gjerne at de som kanskje er mer opptatt av tegning, form og farge også skal bevege seg og være klar over hvor bra bevegelse er for kroppen deres, forteller Svein Kristiansen.

Anoop Chowdhury er opptatt av at vi er skapt for å bevege oss. Derfor har han ønsket å arrangere et seminar for skoleelever der de går gjennom hva det å bevege seg gjør for kroppen.

– Helsefremmende skole

Anita Gundrosen som er rektor ved Gimle skole, er veldig fornøyd med at skolens elever får ta del i dette. Hun synes også elevene har respondert bra på seminaret.

– Resultatet fra quizen viser at de har fått med seg mye. Jeg tror sjetteklassingene er i riktig alder for dette. Det som er viktig nå er at vi fortsetter å ha fokus på trening og bevegelse, så ikke elevene glemmer det de har lært, sier rektoren. Hun forteller at Gimle skole er en helsefremmende skole, så dette opplegget passer som hånd i hanske for dem.

Rektoren setter pris på initiativet fra de to manuellterapeutene.

– Det er ikke hver dag noen kommer til oss med et ferdig opplegg som dette, sier hun.

Vinnertegningen fra Gimle skole stilles ut i Sørhalden Fysioterapi.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags