Arne Leon (8) og Gabriel (9) fikk en helt spesiell skoledag

SKOGDAG VED GIMLE SKOLE: Arne Leon Dahlgren (til venstre) og Gabriel Kristoffer Olsen Sirland har plantet sine egne trær og lært om hvordan man skal ferdes i skog som vokser.

SKOGDAG VED GIMLE SKOLE: Arne Leon Dahlgren (til venstre) og Gabriel Kristoffer Olsen Sirland har plantet sine egne trær og lært om hvordan man skal ferdes i skog som vokser. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi må vise hensyn til skog som vokser.

DEL

Marie Montelius er datter av grunneier av jordet og området som ligger ved Gimle skole. Da de tidligere i vår hogde ned en del trær rett ved skolen, så hun hvor fascinert elevene var av de store maskinene og trærne. Da fikk hun en idé om at elevene kunne lære om hele prosessen.

– Jeg syns det er viktig at barn blir med på alle leddene, og at de lærer å ha respekt for skogen de bruker. De får lære om hele prosessen fra liten skjør plante som man må ta vare på og til hogstklar skog. 

Liam (8) planter sitt eget tre

I samarbeid med Glommen skog og Skogselskapet satt hun i gang en Skogdag for elevene i 4. klasse på Gimle. Hvor elevene selv fikk plante sine egne trær og lære om økosystemet.

– Å plante ny skog i et bynært område er ofte litt mer utsatt enn andre steder. Vi har derfor lært elevene hvordan man skal ferdes i skog som vokser, sier hun.

Glommen skog og Skogselskapet har i tillegg til å stå for program med mye kunnskap til barna også satt i gang grilling, slik at elevene fikk en trivelig og unik skoledag.

Se video av Liam Saxrud som planter sitt eget tre under:

  Lært om skogen

  Arne Leon Dahlgren (8) og Gabriel Kristoffer Olsen Sirland (9) forteller de er veldig fornøyd med skoledagen. De har lært om hvordan en skog blir til, og hvordan man skal ta vare på den.

  – Vi må vise hensyn til skog som vokser. Det er også veldig viktig at vi ikke kaster søppel i skogen, sier Arne Leon.

  – Også er det farlig å kaste røyk i skogen om sommeren. Da kan det brenne, legger Gabriel til.

  Guttene har plantet egne trær i hele området, og gleder seg til å se at skogen vokser igjen.

  – Et fint initiativ

  Niklas Buer fra Glommen skog syns Marie Montelius har kommet med et flott initiativ.

  – Det er artig å vise barna hvordan en skog blir etablert, og at de har forståelse for hvordan mennesker bør ferdes i skogen. Jeg er veldig glad for at vi kan stille opp, sier han.

  Send inn tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

  Artikkeltags