17-årig jente funnet bevisstløs i grøfta

GIMLEBAKKEN:  Jenta ble funnet i en grøft i Gimlebakken. (Illustrasjonsfoto)

GIMLEBAKKEN: Jenta ble funnet i en grøft i Gimlebakken. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Jente følte seg uvel, ble redd og forlot festen hun var på. Senere samme kveld ble hun funnet av venner i en grøft i Gimlebakken. Hun har tatt prøver for å sjekke om hun kan ha blitt GHB-forgiftet.

DEL

– Heldigvis har hun gode venner som tok vare på henne! Det sier jentas mor til HA. Av hensyn til sin datter ønsker hun ikke å stå fram med navn.

Fikk drikke på fest

17-åringen er en av flere jenter og unge kvinner som kan ha blitt dopet ned med GHB i løpet av lørdag kveld. Saken ble omtalt på HAs nettsider mandag.

– Datteren vår var på en fest. Flere jenter som tok imot en drikke, kan alle ha blitt påvirket i forskjellig grad. Datteren vår begynte å føle seg uvel. Hun ble redd og forlot festen. Hun hadde gått et stykke da det svartnet for henne og hun ikke husker mer, forteller mora som er evig takknemlig for at datteren hennes har kommet hel hjem fra opplevelsen.

– Hun er en forsiktig jente, og hun vet at hun ikke skal ta imot drikke fra noen, men det er lett å glemme seg bort. Mange unge tenker nok at det ikke skjer dem, sier jentas mamma.

Fant henne via snapchat

17-åringen tok kontakt med en venninne via snapchat på mobiltelefonen.

– Venninna hennes fikk ikke kontakt med datteren min, men klarte ved hjelp av snapchat-meldingen å finne ut om lag hvor hun kunne befinne seg. To gutter gikk ut for å lete etter henne, og de fant henne i en grøft i Gimleveien. Ifølge guttene var hun ikke så lett å få øye på der hun lå, forteller mora som fortsetter:

– Guttene fikk stoppet en bil med en hyggelig dame som kjørte dem hjem. De satt i baksetet og passet på henne på vei hjemover, forteller mora som i etterkant har takket de to guttene.

– De er veldig fine og hjelpsomme gutter. Kvinnen som kjørte datteren min hjem, vet jeg ikke hvem er. Hvis hun leser dette, så er vi veldig takknemlige, fortsetter hun.

Har tatt blodprøve

Først trodde de at 17-åringen kunne ha blitt beruset av alkohol, men da hun fortalte at hun hadde mistet føling i armer og ben, ringte de ambulanse.

– Ambulansen kom og undersøkte henne. Da begynte hun å bli noe bedre, så det var ikke behov for å ta henne med inn til Sykehuset Østfold Kalnes. Men vi ble oppfordret til å dra på legevakta og få tatt en blodprøve, og det gjorde vi. Svaret er ikke klart ennå, sier jentas mor.

Saken ble anmeldt samme natt.

– Mitt inntrykk er at politiet i Halden tar dette alvorlig og at de vil til bunns i saken. Det er jeg veldig glad for, sier jentas mor.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags