Arve Sigmundstad: – Sentrumsplanen gir ikke svarene den burde

Arve Sigmundstad, gruppeleder Arbeiderpartie, mener at sentrumsplanen bør sendes på rullering snarest.

Arve Sigmundstad, gruppeleder Arbeiderpartie, mener at sentrumsplanen bør sendes på rullering snarest. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter arkitekt og byplanlegger, Erlend Eng Kristiansen, og Mona Johansen sine ønsker om henholdsvis å ta vare på byens signalbygg og stenge gågata på Sydsiden har ikke reaksjonen latt vente på seg. Nå tar APs Arve Sigmundstad til ord for at noe gjøres med sentrumsplanen snarest.

DEL

– Sentrumsplanen bør sendes på rullering snarest. Den gir ikke svarene den burde, sier en engasjert Sigmundstad til HA.

Enig med Kristiansen

– Jeg er langt på vei enig med hva Kristiansen sier, og synes det er viktig at vi tar vare på de viktigste byggene i byen vår. Samtidig så skal vi sørge for å utvikle byen og første skritt er å gjøre noe med sentrumsplanen.

Sigmundstad legger til at han ikke har alle svarene, og at det er mange som bør få si sitt i en evaluering av sentrumsplanen.

– Planen prøver å være noe den ikke er. Den svarer ikke på de spørsmålene vi står overfor i sentrumsutviklingen, og da bør det gjøres noe umiddelbart. Den bør derfpr evalueres før den legges ut på høring slik at fagmiljøer, fortidsminneforeningen og andre interessenter kan si sin mening.

Les også: – Ta vare på byens signalbygg

– Steng gågata

Også Mona Johansen ved Bryggerhuset sitt forslag om å stenge gågata på Sydsiden, er noe som Sigmundstad er positiv til, men mener at også her burde Sentrumsplanen vært redskapet som la rammeverket for den videre utviklingen av denne bydelen.

– Vårt forslag ville stenge gata for gjennomkjøring etter klokka 17, altså etter butikkenes ordinære åpningstid. Kjøring til eiendommene ville vært tillatt. Trafikken i tverrgatene ville gå som normalt. Alt som en prøveordning gjennom sommersesongen, da hele ordningen med endringer i trafikkmønster og parkeringsforhold rundt torget skal evalueres, skrev Sigmundstad i et leserinnlegg i HA tidligere i måneden.

Les også: Storgata – en gågate helt ned til havna?

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags