Arbeidsministeren uttaler seg om denne saken til  TV2.

Les også: - Jeg begriper ikke hva de driver med i kommunen

Klar tale

Og Robert Eriksson er klar i sin tale. Han gir sin fulle støtte til de tre sine ønsker om personlig brukerstyrt assistent (BPA) slik at de kan fortsette i jobben sin på Erlandsens conditori.

Halden kommunes syn er annerledes, og avslag er klaget inn for Fylkesmannen.

Les også: "Det beste med livet er å ha en ordentlig jobb og ikke en tullejobb"

- Utrolig trist

- Det er utrolig trist hvis de ikke kan fortsette med konditoriet, uttaler arbeidsminister Robert Eriksson.

Han viser til at regjeringen har lovfestet rett til BPA, og regjeringen har økt bevillingen til dette med 300 millioner kroner på landsbasis. Halden kommune har dermed fått sin del av denne potten, som det er meningen skal gjøre det enklere for kommunen å si ja til BPA.

Les også: - Jeg stikker ikke hodet i sanden

Veldig glad

Styreleder Jørn Nilsen i Dagtida as uttrykker overfor ha-halden.no at han er veldig glad for at arbeidsminister Robert Eriksson engasjerer seg slik i denne saken. Han oppfatter det som at ministeren hjelper Halden kommune å tolke regelverket.

Fylkesmannen opphevet avslag

Jørn Nilsen bekrefter også en ny utvikling i BPA-saken til Kim Robin Johansen. Fylkesmannen har opphevet Halden kommunes avslag på søknaden om BPA for Kim Robin. Dette er søknaden som ble sendt inn i fjor.

- Fylkesmannen har bedt kommunen om å behandle den på nytt, sier han.

Her skal det vurderes både faglig, individuelt og sett i lys av den nye ordningen.

- Ikke godt nok

- Og hva betyr det?

- At avslaget i fjor ikke har vært faglig godt nok vurdert. Det er heller ikke individuelt godt nok. De må se helheten til Kim Robin, svarer styrelederen i Dagtida as.