Gå til sidens hovedinnhold

Bli med og tell fuglene i hagen denne helgen

Artikkelen er over 4 år gammel

I helgen gjennomføres det fugletelling i hele Norden. Finn frem fugleboken og meld inn dine fuglebesøk.

(Moss Avis)

FOLLO: Helgen 28.–29. januar er det igjen tid for å telle fuglene i hagen. Tellingen gjennomføres i hele Norden og det er Norsk Ornitologisk Forening (NOF), som har ansvaret for tellingen i Norge. Både små og store kan delta i tellingen, skriver ØB.

Hagefugltellingen foregår ved at du noterer alle fuglearter du ser, og hvor mange av hver art i løpet av helgen 28.–29. januar. Fortrinnsvis på din fôringsplass, i din hage eller ved ditt hus eller din hytte. Du kan også ta med fugler som flyr over området eller som du ser på avstand. Du kan telle en eller begge dager. Du skal notere det høyeste antall du ser på en gang av hver fugleart, og registrere dem på fuglevennen.no.

Dette blir det tiende året på rad NOF arrangerer fugletelling. Målet med tellingen er å skape blest om fugler og natur. NOF forventer rapport fra cirka 7000 foringsplasser.

I alle ni årene med Hagefugltellingen så har kjøttmeis, blåmeis og skjære vært de tre på topp i nevnte rekkefølge.

– Etter den kalde våren og sommeren 2015 ble mange fuglearter satt tilbake da det ble produsert svært få unger. Dette førte til at tellingen i januar 2016 ga oss det svakeste resultat på de ni årene vi har holdt på med Hagefugltellingen. Spesielt meisene ble hardt rammet og samtlige hadde klar nedgang. Vår og sommer 2016 var derimot mer «normal», og mange av fuglene fikk unger på vingene, skriver NOF på sin hjemmeside.

NOF anslår at det er rundt 400.000 nordmenn som hjelper fuglene med mat igjennom vinteren. Årlig selges det 16.000 tonn med fuglemat.

Kommentarer til denne saken