– De kommer mannsterke fra Sarpsborg, men fra Fredrikstad har vi kun fått rekruttert omtrent 20 natteravner, sier Stefan Soos, leder for natteravnene i Fredrikstad til FB.

Han skal koordinere natteravnene i Østfold gjennom russefeiringen. Til helgen er det et stort russetreff på Fredriksten Festning i Halden, og det er nettopp her Soos trenger flere ravner.

– Man husker jo hva som skjedde på dette treffet i fjor. Det er flere tusen russ som skal ha fest der oppe. Det er jo faktisk fremtiden vår vi må ta vare på, for å si det på den måten. Vi vet at det kan skje stygge ting med så mange samlet til fest, sier Soos.

Les også

– Vi er Guruen! roper en fra gjengen. Og alle jubler med han

Voldtatt i fjor

En jente ble voldtatt på et toalett av en eller to menn på samme russetreff i fjor. I etterkant tok politiet DNA-prøver av 150 mannlige russ, men fant ikke gjerningsmannen.

– Nå savner jeg trøkket, og engasjementet, fra folk. Vi er jo faktisk 80.000 personer her i byen, og vi trenger omtrent 60 natteravner fra Fredrikstad, sier Soos.

Natteravnene skal gå i fire økter på fredag og lørdag, fra 18–23 og fra 23–04. De som ønsker å stille opp kan ta kontakt med Soos på telefon 40695878 eller Facebook.