Gå til sidens hovedinnhold

Vant tidenes lørdagsgodtpose med dette bildet

Artikkelen er over 3 år gammel

Pappaen til Johanne (3) tok dette bildet. Haldenserens bilde ble plukket ut som det beste av over 1.000 bidrag til byjubileet – i Fredrikstad.

Fredrikstad er 450 år og de har kåret en haldenser som vinner av den store fotokonkurransen i delprosjektet #bykjærlighet.

Konkurransen har vært å publisere et bilde i sosiale medier med emneknagg #bykjærlighet. Hovedkriteriet var at bildet er tatt i Fredrikstad. Konkurransen som har pågått siden sommeren 2017, ble avsluttet nyttårsaften.

Vinner blant flere enn 1.000 bidrag

Bare på Instagram kom det inn over 1000 bidrag – og Joachim Bratteli fra Halden stakk av med hovedpremien.

Vinnerbidraget ble publisert på Instagram 17. september i fjor. Bildet er av datteren Johanne som leker i fontenen på Stortorvet i etterkant av FFK–Start kampen under Frederikfesten.

– Det er jo kjempeartig å kunne vinne en slik konkurranse, sier Joachim Bratteli som innrømmer at han ble litt stolt da de var inne i Fredrikstad fredag for å hente premien og bildet ble vist på et stort lerret.

– Linken min vår til Fredrikstad, er at min svigerfar er herfra. Derfor er vi mye i Fredrikstad og også en del på kamp på stadion, forteller Bratteli som tok vinnerbildet på Torget.

– Hva synes datteren din?

– Hun synes det er kjempestas, ikke minst å få være med inn og hente tidenes lørdagspose med godterier og nøtter, sier Joachim Bratteli.

 

Spennende utsnitt

Dette vant de: En stor bykjærlighet og godtekurv fra Brynild Gruppen, overnatting med frokost for fire personer på Gamlebyen hotell, gavekort på 2.000 kroner på Torvbyen, kinobilletter fra Fredrikstad kino, guidet tur i Gamlebyen i regi av Visit Fredrikstad & Hvaler, gratis besøk for familien på Fredrikstad museum, bildet på stort lerret, billetter for å se hjemmekamp med Stjernen i Stjernehallen og billetter til hjemmekamp på Fredrikstad stadion.

Dette sier juryen: «Bildet har spennende utsnitt og viser spontan byglede, både for fysiske elementer i byrommet (fontenen), men også for et lag som representerer byen (gjennom de mange med FFK effekter i bakgrunnen).»

– Det var mange fine bidrag i konkurransen og en vanskelig oppgave å kåre vinner. Vi endte til slutt på bildet til Bratteli fordi det umiddelbart sprer glede og har en historie ved seg fra byens byrom og fra noe som representerer byen bredt forteller Irene Østbø, prosjektleder Fredrikstad 450 år.

Kommentarer til denne saken