Elever fra Tistedal lærte «nissetriks» i skogen

I NISSELAND: Det ble både eventyr og julegrøt da elevene fra Tistedal besøkte Nisseland på Hov. Her forteller Liholtnissen eventyr.

I NISSELAND: Det ble både eventyr og julegrøt da elevene fra Tistedal besøkte Nisseland på Hov. Her forteller Liholtnissen eventyr. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I forbindelse med den tradisjonelle tegnekonkurransen i regi av Halden Arbeiderblad, Sparebankstiftelsen Halden og Fredrikshald Nisselaug, ble tegningen fra Linnea i 1c på Tistedal skole trukket ut. Hun fikk derfor gleden av invitere hele klassen på besøk i Nisseland.

Nissemarsj rundt treet

Det var en spent gjeng på 24 elever og to lærere som tok beina fatt fra Maistubben mot Nisseland. Men hvor var nissene?

Bålet brant lystig, men ingen nisser var å se. Plutselig kom de fram en etter en. Bæljenissen på trekkspill og Strengenissen på gitar slo an tonen, og klassen fulgte opp i en feiende marsj rundt juletreet sammen med Liholtnissen, Øbergnissen og Fossenissen.

Men hvor var gammelnissen? Jo, han hadde sovnet i vedskjulet!

VINNER: Linneas tegning ble trukket ut, og hun fikk ta med seg hele klassen til nissene på Hov.

VINNER: Linneas tegning ble trukket ut, og hun fikk ta med seg hele klassen til nissene på Hov. Foto:

Juleeventyr og julegrøt

I Nisseland skjer det som dere skjønner alltid mye skøy, og elevene fikk i løpet den neste halvannen time med seg både gang rundt juletreet, julemusikk fra Bæljenissen og Strengenissen, juleeventyr og julegrøt -  med mandel til en heldig elev.

De lærte flere «nissetriks» som nissebukk og nisseklapp, og «hau, hau» ble fremført med stil og kraft! 

VELLYKKET DAG: Kosestund rundt bålet sammen med nissene. Elevene gikk også lære seg «nissetriks» mens de var i Nisseland.

VELLYKKET DAG: Kosestund rundt bålet sammen med nissene. Elevene gikk også lære seg «nissetriks» mens de var i Nisseland. Foto:

Fornøyde elever

Elevene greide også til slutt å finne Gammelnissen som hadde rotet seg bort. Han ble så glad at han takket med både eventyr og sang.

I tillegg fikk hver elev en julepose.

Vi tror det var en fornøyd gjeng som fant veien hjem til skolen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken