- Jeg er stolt og ydmyk over å ha blitt valgt. Det er en stor jobb, men ingen er krutt alene, sier han til SA.

- Med på laget blir et dyktig styre, fagforeninger og avdelinger. Sammen skal vi bygge et enda sterkere LO som setter dagsorden, og som søker innflytelse på vegne av de rundt 12.000 medlemmene her i byen.

- Og selv om organisasjonen står sterkt allerede, så har vi et enda større potensiale. Dette er en oppgave jeg gleder jeg meg til.

Det var en annen lederkandidat som stilte til valg, nemlig Bjørn Berg Olstad. Men Forsberg fikk flertallet av stemmene.

Forsberg ble vraket som Stortingskandidat i fjor høst, etter å ha innrømmet å ha røkt cannabis.

Cannabis

I fjor høst fortalte Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (32) åpent om årelangt cannabismisbruk til nominasjonskomiteen i eget parti, Arbeiderpartiet.

Blant annet sa han dette til Sarpsborg Arbeiderblad:

– Jeg røykte cannabis fordi det ga meg en medisinsk effekt. Jeg fikk slappet av og sove. Jeg hadde lange arbeidsdager og bare tre-fire timers søvn hver natt i flere måneder, sier Forsberg.

Misbruket skal ha startet i kjølvannet av at samboeren mistet livet på tragisk vis. Sorgen ble tung å bære og Forsberg forklarer at bruken av cannabis for hans del var en erstatning for antidepressiva og andre reseptbelagte legemidler.

Brøt sammen

Til avisen forteller Forsberg at han over flere år skal ha slitt med betydelige angst- og søvnproblemer. Etter et nytt dødsfall i familien i fjor høst forverret situasjonen seg ytterligere.

Under en reise med Stortingets arbeids- og sosialkomite til USA i februar i år ble det for mye. Ap-politikeren brøt sammen ombord på flyet.