Disse hunderasene blir sjelden syke

HUNDESYKDOMMER: Stor forskjell mellom raseneuge black Great Dane  looking, close to

HUNDESYKDOMMER: Stor forskjell mellom raseneuge black Great Dane looking, close to

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Statistikk fra Tryg Forsikring viser at det er to hunderaser som sjelden blir syke. Men det er seks raser som har større sjanse for å ende opp på operasjonsbordet til veterinæren med alvorlige sykdommer.

DEL

– Tall fra Tryg Forsikring viser at nord-europeiske hunderaser som norsk elghund og norsk buhund , som tradisjonelt blir brukt til jakt og får god mosjon, er svært hardføre, og lite syke. Det er sjelden vi får inn de store forsikringssakene på disse jakthundene. Dermed blir det også billigere å forsikre disse hunderasene, sier hundeforsikringsekspert og dyrevenn, Karina Matre til Moss Avis og legger til:

– Vi er glade i hundene våre, og vi er blitt enda mer opptatt av å forsikre dem mot akutte sykdommer og skader. Skader og sykdommer kan fort koste opp mot 50.000 kroner om hunden må opereres. Mange har ikke råd til å betale titusenvis av kroner når hunden deres blir syk. Uten forsikring ender det i blant opp med at kjæledyret blir avlivet hos veterinær.

– Forsikringsselskapenes prising er basert på hunderasers skadehistorikk, samt at vi ser på medfødte rasemessige lidelser og svakheter. Engelsk bulldog, Boxer, mops, og mastiffer generelt, samt andre svært store hunder som Grand Danois og Irsk Ulvehund er dessverre ofte representert i vår skadestatistikk, sier Karina Matre.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken