Vil sperre rundt 4.000 norske betalingskort etter svindel

En kvinne betaler en nettbestilling med sitt kredittkort. Rød genser. Sitter foran PC. Netthandel. Shopping på nettet. (Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix)

En kvinne betaler en nettbestilling med sitt kredittkort. Rød genser. Sitter foran PC. Netthandel. Shopping på nettet. (Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix) Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(Fredriksstad Blad) Oslo (NTB): Betalingsformidleren Nets ber norske kunder om å bytte ut til sammen rundt 4.000 betalingskort som kan ha vært utsatt for svindel under netthandel.

Alle de aktuelle bankkortene er brukt i samme utenlandske nettbutikk i samme tidsrom, opplyser Nets til NRK. Selskapet vil ikke oppgi hvilken butikk det er snakk om, men mistenker at store mengder kortinformasjon har havnet i feil hender.

Det er ikke sikkert all informasjon er misbrukt. Kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets sier anbefalingen er «en preventiv jobb for å unngå og forhindre mer misbruk».

– Vi har anbefalt en utskiftning av om lag 4.000 norske kort, sier han.

«Av hensyn til de tiltak som er, og blir iverksatt kan vi dessverre ikke si noe om den aktuelle nettbutikken eller hvor den har sin opprinnelse,» skriver Nets i en epost.

I Danmark må opp til 100.000 bankkort sperres, melder dansk TV2. Det er den største kortsvindelsaken i Danmark noensinne.

Ifølge en pressemelding fra Nets i Danmark, skal bankene ta kontakt med kundene det gjelder, dersom selskapet finner det nødvendig å sperre bankkortet. (©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags