HA inviterer til folkemøte om Os-prosjektet

HA inviterer til folkemøte om Os-prosjektet. Det er NRK-journalist Per Øyvind Fange som skal lede debatten.

HA inviterer til folkemøte om Os-prosjektet. Det er NRK-journalist Per Øyvind Fange som skal lede debatten.

Mandag 26. august klokka 18.00 arrangerer HA folkemøte om Os-prosjektet i Brygga kultursal. – Vi ønsker å gi folk mulighet til å ta stilling til den superaktuelle saken, sier HA redaktør Hans-Petter Kjøge.

DEL

Os-prosjektet har hatt et enormt «trøkk». I HA har det blitt publisert 150 leserinnlegg, omkring 100 redaksjonelle saker, samt vår egen meningsmåling. Debatten går også høyt i Facebook-gruppa «Glad i Os» som har over 1500 medlemmer.

– Dette er et svært interessant tema å arrangere folkemøte om, sier redaktør Hans-Petter Kjøge.

Meld gjerne din interesse på Facebook-arrangementet. Klikk her.

HA står for innholdet- men kommer ikke til å lede møtet

HA har fått låne Brygga kultursal gratis av Halden kommune for møtet, men det er fortsatt HA som står for regien.

– Kommunen ser verdien i at det arrangeres folkemøte i en sak der interessen er så stor. Det er i alles interesse at så mange velgere som mulig stemmer på valgdagen. Samtidig er det svært viktig for oss at vi har den hele og fulle journalistiske regien, sier HA-redaktøren.

Det blir blant annet paneldebatt med lokale politikere, lærere, de ansvarlige fra arkitektene bak prosjektet og andre sentrale personer i Os-debatten.

– Vi har fått med oss politikere som er for og imot riving av Os skole, og politikere som åpner opp for å bevare. I tillegg kommer fagfolk fra White arkitekter og lærere fra Rødsberg ungdomsskole og Os skole, sier Kjøge.

Han legger ikke skjul på at HA har fått en del kritikk for avisas standpunkt på lederplass i Os-saken.

– Vi føler det er mest riktig for debatten at andre leder den, sier Kjøge.

HA har derfor hyret inn NRK-journalist Per Øyvind Fange. Han er fra Halden og har ikke skrevet noen saker om Os-prosjektet.

– Som leser som følger debatten om Os, så ser jeg et voldsomt engasjement fra alle kanter. Derfor syns jeg det er et veldig bra initiativ fra HA å få i gang en ordentlig debatt. Og det er moro at jeg kan få lov til å være med på det, sier Fange.

Gratis for alle og streames på vår nettside

Kjøge sier at formålet med folkemøtet er å gi haldenserne en grundig og samlet informasjon før valget. På dette tidspunktet foreligger også rådmannens innstilling i saken som politikerne skal behandle den samme uka.

Om noen uker kommer HA med eget partibarometer med nye spørsmål om Os skole, og Kjøge sier at folk nå har mulighet til å ta stilling til Os-prosjektet.

Folkemøtet blir holdt på Brygga kultursal mandag 26. august klokka 18.00 og varer i to timer. Det er gratis inngang. Møtet blir også streamet på www.ha-halden.no med hjelp av TV Østfold.

Det blir anledning til å stille spørsmål fra salen.

Slik blir programmet:

HA ønsker velkommen og har en kort gjennomgang av Os-prosjektet.

White arkitekter forteller sine tanker bak prosjektet.

Paneldebatt med ordfører Thor Edquist (H), ordførerkandidat Linn Laupsa (Ap), ordførerkandidat Anne-Kari Holm (Sp), Erlend Lund fra Idrettsrådet, Svein Olav Hansen fra Glad i Os, Kajsa Nilsson, lærer ved Rødsberg ungdomsskole og representant fra lærerne ved Os skole.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags