Til debatt: Flyktninger og integrering

VIKTIG TEMA: Hans-Petter Kjøge og Nina Ewart mener integrering er et viktig tema og håper mange tar turen på mandagens folkemøte.

VIKTIG TEMA: Hans-Petter Kjøge og Nina Ewart mener integrering er et viktig tema og håper mange tar turen på mandagens folkemøte. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mandag 14. mars er det klart for et nytt spennende folkemøte på Halden bibliotek.

DEL

Temaet er integrering. Flyktningene strømmer til Europa, og kontinentet står midt oppe i sin vanskeligste utfordring siden andre verdenskrig. Det er derfor ingen tvil om at folkemøtet har et tema i tiden.

Balanse i panelet

– Vi har lagt vekt på å få til et balansert panel. NAV-leder Astrid Nordstrand skal innlede. Rett og slett si litt om stoda, presentere tall og fakta. HAs Kristian Bjørneby leder den påfølgende paneldebatten, sier redaktør i HA, Hans-Petter Kjøge.

I panelet finner vi Shan Salman Ibrahim Butt (Halden islamsk forening), Wenche Erichsen (Halden Frivilligsentral), Haris Juklo (Kvik Halden FK), Arno Madsen (samfunnsdebattant) og Henrik Rød (Halden Frp).

Det er det sjette folkemøtet HA og biblioteket samarbeider om.

Tror på fullt hus

– Vi var det første biblioteket til å arrangere slike folkemøter etter at den nye bibliotekloven kom, sier biblioteksjef Nina Ewart.

Hun er også glad for at de kan ha et folkemøte om dette dagsaktuelle temaet i bibliotekets lokaler.

BRA OPPSLUTNING: Tidligere folkemøter har samlet fullt hus i biblioteket.

BRA OPPSLUTNING: Tidligere folkemøter har samlet fullt hus i biblioteket. Foto:

– Det er så flott å ha et slikt folkemøte her fordi innvandrerne kommer hit til biblioteket. Vi har mange ulike språkgrupper innom her hver eneste dag. Vi hjelper folk med å låne bøker til norskopplæring, og det er grupper med leksehjelp her, så dette er virkelig en arena for integrering, mener hun, og legger til at satsingsområdene til bibliotekene i 2016 er barn, unge og minoritetsspråklige.

Debatt og spørsmål

– Å ha et slikt folkemøte i det offentlige rom i seg selv er et godt innspill i integreringsdebatten, mener Kjøge.

De tror på fullt hus og håper at både ungdom og innvandrerbefolkningen finner veien til Halden bibliotek førstkommende mandag.

I tillegg til paneldebatt blir det også mulighet for publikum til å stille spørsmål.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags