Enorm giverglede i Halden

Vil gi: Tamar Kolden (f.v.) med barna Nathalie (3), Leon (7) og lille Victoria (13 uker) i fanget på pappa Nicolai Kolden vil gi til flyktningene i Ungarn.Foto: Sara Helen Engmo

Vil gi: Tamar Kolden (f.v.) med barna Nathalie (3), Leon (7) og lille Victoria (13 uker) i fanget på pappa Nicolai Kolden vil gi til flyktningene i Ungarn.Foto: Sara Helen Engmo

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var stor giverglede i Halden da en haldenser startet innsamlingen til flyktningene i Ungarn.

DEL

På eget initiativ startet Faten Mahdi Al-Hussaini og en haldenser som ønsker å være anonym, en innsamling til flyktningene i Ungarn.

Frivillige givere fylte opp lasten til det maksimale alt før fristen for leveringen gikk ut.

– Det er naturlig å gi

Tamar og Nicolai Kolden har snakket mye om flyktningene fra Syria, og ønsker å gjøre barna bevisst på verden de er en del av.

– Det er veldig viktig for meg å gjøre barna bevisst. For oss er det naturlig å gi. Vi har så mye, at det skulle bare mangle, sier Tamar Kolden til HA.

Hun forteller at både Nathalie (3) og Leon (7) har vært med på å velge fra sine egne ting til flyktningbarna.

Påvirkes som foreldre

– Situasjonen påvirker oss veldig som foreldre. Alle foreldrene som er på flukt har samme ønsker og drømmer for sine barn som vi har. Alt de ønsker er å føle seg trygge, sier Tamar og Nicolai Kolden.

Sammen har paret engasjert seg i å hjelpe andre på flere områder. I tillegg til å gi til flyktningene, har de fadderbarn i Pakistan og gir til Røde Kors.

– Det er så lite vi kan gjøre, men vi kan gjøre noe, sier Tamar.

Stor giverglede

Initiativtakeren til innsamlingen i Halden har merket en enorm giverglede. Det de opplever er helt enormt.

– Vi har fått inn så mye at vi nå må vise folk bort. Jeg er stolt av å være ekte haldenser i dag.

Selv om de to lastebilene ble fullastet alt den andre dagen etter innsamlingen startet, ønsker initiativtaker i Halden at folk fortsetter å samle inn til asylmottaket i Østfold.

Begge to skal reise ned til Ungarn for å være med på å dele ut det de har fått inn til flyktningene i flyktningleiren der.

Eget initiativ

Faten Mahdi Al-Hussaini har jobbet med flyktninger tidligere i Irak.

 Hun ser fram til å reise til Ungarn med initiativtaker fra Halden.

– Er det mulig å ta fler turer ned til Ungarn med last, er det klart at vi absolutt drar igjen! Vi har alle tak over hodet og mer enn det vi trenger i Norge. Vi kan alle finne noe vi kan gi til de som trenger det mer enn oss, sier Faten.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken