Makrellstørje på 200 kg tatt opp utenfor Hvaler

GIGANT: Makrellstørja som ble tatt opp 17 sjømil fra land ved Utgårdskilen tirsdag.

GIGANT: Makrellstørja som ble tatt opp 17 sjømil fra land ved Utgårdskilen tirsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Utrolig fangst igjen! melder Fjordfisk på Hvaler ved lunsjtider tirsdag.

DEL

Kurt Allan Hansen i Fjordfisk mener det er vel 50 år siden makrellstørje på denne størrelsen er fisket lokalt i Oslofjorden.

Det er en makrellstørje/Atlantic Bluefin Tuna på 200 kilo som har gått i trålen til «Eli R». Skipper er Christoffer Svennes.

– Størja selges i sin helhet til Markus Nagele og Major-Stuen så snart alle dokumenter fra Fiskerimyndighetene er i orden, melder Kurt Allan Hansen.

Christoffer Svennes har tatt opp en 200 kilos makrellstørje utenfor Hvaler.

Christoffer Svennes har tatt opp en 200 kilos makrellstørje utenfor Hvaler. Foto:

Uviss kilopris

Svennes er ventet i land med gigantfisken tirsdag ettermiddag, skriver FB.

Det er ennå ikke kjent hvor mye Svennes vil få for fangsten, men det kan dreie seg om 150 kroner per kilo, basert på salget av makrellstørja som ble tatt på Nordvestlandet nylig. Der ble det tatt opp 190 gigantfisker, og kiloprisen skal ha variert veldig, opplyser Hansen i Fjordfisk.

Ved lunsjtid tirsdag er Fjordfisk fullt opptatt med å skaffe sertifikat for fangsten slik at den kan omsettes, samt få klarhet i hva prisen skal bli.

Kurt Allan Hansen hadde ingen problemer med å sikre avsetning for kjempefisken. I løpet av en telefonrunde til faste kunder ble det restauratør Markus Nagele i Gamlebyen som fikk tilslaget.

Tenkte «hvorfor ikke?»

Nagele forteller at han er klar for å ta imot kjempefisken når den kommer i land.

– Kurt ringte for en time siden og spurte om jeg ville ha den, og da tenkte jeg «hvorfor ikke?». Det er ikke så ofte vi får muligheten til å ta en slik fisk i hus, og nå kommer vi til å ha fisk en god stund fremover.

Hos Major-Stuen er forberedelsene med pakking og lagring av fisken allerede i gang.

– Jeg håper den kommer senere i dag, og da skal det fileteres, vakumpakkes og fryses, forteller han.

– Det er viktig at dette gjøres skikkelig, og at alt går rett for seg, legger han til.

Fileter og carpaccio

Fisken vil gå inn i à la carte-delen, mens noe vil spares til spesielle anledninger.

– Kommer det et selskap som ønsker noe spesielt  kan vi tilby det nå, sier Nagele fornøyd.

– Om noen ønsker seg carpaccio av makrellstørje til forrett, så er det absolutt noe vi kan få til med dene fisken, legger han til.

Går i stim

– Fisken ble heist opp med vinsj 17 sjømil fra land ved Utgårdskilen, opplyser Kurt Allan Hansen hos Fjordfisk.

Han utelukker ikke at makrellstørja har vært med i en stim, da dette er vanlig.

– Det går rykte om at det har vært en stim utenfor Lysekil, sier Hansen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken