I helgen arrangerte Aremark Gjeddeklubb sin tradisjonelle catch & release gjeddekonkurranse i Ara og Aspern i Aremark for 10. året på rad.

Tross noen skumle værmeldinger ble det ny deltakerrekord også i år. Hele 43 båter stilte til start med tilsammen nesten 100 gjeddefiskere. Gledelig var det at hele 21 av disse var juniorer.

Tre haldensere til topps

Hver av båtene fisket som et team, og det var totallengden på de fem lengste gjeddene i teamet som var tellende. Fiskerne tok bilde av gjeddene på utdelte måleplanker, før de ble satt levende tilbake i sjøen.

Etter totalt 18 timers fiske, var klart for innmelding av gjedder på søndagen. Det var flere team som hadde fått bra med fisk, men helt på topp kom Team Sydvest bestående av Tor Egil Brekke, Simen Skammelsrud og Fredrik Andersson.

De hadde en totallengde på 423 cm. Teamets lengste fisk fikk Simen Skammelsrud, denne var 99 cm.

Andreplassen gikk til Marius Halden Jahr og Ove Grønlund i Team KAMM med 416 cm, mens Team MP som besto av Michael Andersen og Kim Remi Thoresen, tok tredjeplassen med 405 cm.

Heidi fikk den aller lengste

Det var også en konkurranse hvor det var den lengste gjedda til hver enkelt fisker som var tellende. Konkurransens lengste gjedde var 101 cm, og Heidi Smedsrud Hansen stakk av med seieren i denne konkurransen.

Juniorene fisket i en egen klasse med fisketid fra kl. 10-14 på søndag, men flere av juniorene deltok hele helgen. Juniorklassen ble vunnet av Ole Gustavsen med en flott gjedde på 88 cm.

Alle juniorene fikk hver sin premie med fiskeutstyr etter konkurransen, forhåpentligvis vil dette bli brukt flittig frem til neste års konkurranse!

Aremark Gjeddeklubb gratulerer alle vinnerne, takker for oppmøtet og takker sponsorer sine som gjør det mulig å arrangere denne konkurransen.

Bildeserie

BILDER: De vant gjeddefiskekonkurransen