– Dette er den 17. utgaven på rad av dette tilbudet, og det er i seg selv utrolig, sier Skogli. Han er for øvrig den eneste som har deltatt på samtlige turer.

150 plasser

På årets tur har ferieklubben plass til 150 barn, og som vanlig gjelder prinsippet om at de første 150 som melder seg får plass.

Påmeldingen åpner tirsdag 31/7 klokken 09.00, og man må ta kontakt med Halden taxi.

– Vi kjører med en dobbeltdekker buss, i tillegg til vår egen turbuss og maxi taxi. Vi stiller med i alt sju voksne ledsagere på turen, og tilbudet er beregnet på barn og unge i alderen 7–17 år.

Barn under 10 år må, som vanlig, ha egen, voksen ledsager, sier Skogli.

Eneste ferien

Han er også svært glad for at tiltaket fortsatt er populært blant barn og unge i Halden.

– Allerede i april fikk vi faktisk de første telefonene med spørsmål om det blir ferieklubb i år også.

Det viser at tilbudet betyr noe, og vi dessuten at for mange av barna er dette den ferieturen de få i løpet av sommeren, sier Skogli.

Trygt opplegg

Ferieklubben legger stor vekt på sikkerheten for barna og for tingene de har med seg.

– Alle deltakerne får egne gensere som de skal ha på seg gjennom hele turen. Det er for at vi lett skal kunne finne dem igjen hvis det skulle bli nødvendig.

Vi har også et fast møtested inne på Liseberg, og der kan barna sette fra seg ryggsekker eller andre ting de har med seg. Vi har alltid ledsagere på møtestedet, og de passer også på eiendelene.

Vi har i tillegg med ting som plaster og piller mot reisesyke og hodepine, sier Skogli.

Trofaste sponsorer

Prisen for å være med på Ferieklubben er i år 250 kroner, og da er alt inkludert, også bussturen, inngang og «åkpass» på Liseberg.

– Vi har vært nødt til å øke prisen i år, og det skyldes at Liseberg har økt sine priser. Nå koster inngang og «åkpass» 475 kroner, sier Skogli.

Han understreker også at Ferieklubben har trofaste sponsorer som gjør det mulig å gjennomføre tilbudet hvert år.

– De er som vanlig positive, og da jeg i år ringte en av dem, rakk jeg ikke engang å presentere meg, før han svarte: «Ja, vi er med i år også». Han hadde kjent igjen nummeret mitt fra tidligere, sier Skogli.

Flott ungdom

Han skryter også av deltakerne på de 16 tidligere turene.

– Det har aldri vært noen problemer med noen av dem. Det er utrolig flott ungdom vi har hatt med oss.

Kanskje skyldes det at vi har et lite ris bak speilet. På turen får nemlig alle et lodd hvor de kan vinne en mobiltelefon, men blir de noe tull med en eller flere underveis, mister de muligheten til å bli trukket ut.

Og det har så langt ingen tatt sjansen på, sier Skogli.