Gå til sidens hovedinnhold

Fanget monstergjedde i Øymarksjøen

Artikkelen er over 11 år gammel

David Falch trodde knapt sine egne øyne da han dro opp en gjedde på 14,5 kilo i Øymarksjøen sist torsdag.

- Jeg skjønte fort at den var større enn de gjeddene jeg vanligvis får, men ble skikkelig nervøs da jeg fikk se gjedda for første gang oppe i vannskorpa.

For den kjeften hadde jeg ikke mye lyst til å stikke nevene nedi, innrømmet David Falch.

Fikk god hjelp

- Heldigvis måtte jeg holde kontrollen på fiskestanga så det ble kameraten min, Johan Fange, som måtte ta jobben med å få gjedda opp i båten.

Først prøvde han med håven, men den bare bøyde seg og ga etter, så han måtte gripe den store rusken med bare nevene. Tøft gjort, skrøt David av kameraten.

- Vi tenkte vel først på å kaste gjedda på sjøen igjen, men den hadde slukt kroken og måtte bøte med livet for å få tak i fiskekroken. For ingen stikker handa ustraffet inn i den rekken av sylkvasse tenner, forklarte Falch.

Sluken blir liten sammenlignet med det voldsomme gjeddehodet. Foto: Tom Minge Nilsen

Gjeddekaker

En ivrig fisker som er ute med stanga noen dager hver uke, men hadde aldri vært i nærheten av en fisk på denne størrelsen før.

- Rekorden lå på rundt åtte kilo, så dette er nok den største fisken som er tatt i familien, sa en fornøyd David Falch, om gjedda som ble tatt ved Ytterbøl gård i Øymarksjøen..

Om han har servert gjeddekaker til middag de siste dagene?

- Nei. Jeg kastet kroppen, men har hengt hodet til tørk hjemme i garasjen, som minne om storfangsten.

Bading

- Jeg vet det skal være en leir ved Ytterbøl gård til helgen, så nå har jeg forsikret deltakerne der om at de kan bade uten frykt for storgjedder.

Skal for øvrig opp å fiske igjen før helgen, så om beistet på 14,5 kilo var datteren så skal jeg få mora på kroken før helgen også, forsikret storfisker David Falch.

Det er tryggest å holde nevene unna den sylkvasse tanngarden i den voldsomme fiskekjeften. Foto: Tom Minge Nilsen