Vannlekkasjer gjorde at Sverre Stang måtte stenge Fabian pannekakeri og restaurant.

– Parketten reiste seg

Han var bortreist da meldingen om vannlekkasje kom, og han trodde først det ikke var så alvorlig, men kort tid etter opptørkningen begynte parketten på gulvene å reise seg.

Gjennom helga har han derfor hatt tørkeapparater og annet utstyr på plass i restauranten for å tørke den så fort som mulig.

Håpet var å åpne igjen på kvinnedagen.

Gjenstår litt fortsatt

Det rakk han.

– Vi klarte å åpne slik at kundene våre som har bestilt bord til i dag, kunne avvikle sine arrangement som planlagt. Vi har fullt hus både på formiddagen og i kveld, sier en fornøyd Stang.

– I morgen og framover har vi åpent som vanlig. Men kundene må være klare over at vi ikke er helt som vi var ennå. Møblene står litt annerledes, og gulvene er ikke helt oppjusterte ennå. Teppene kommer snart tilbake fra rens, forteller han videre.

– Hull i lommeboka

Den erfarne restaurantmannen er opptatt av å gjøre det beste ut av situasjonen.

– Det er ingen tvil om at vi kommer til å merke den uka vi har måttet holde stengt. Når man har hull i lommeboka, gjør det utslag. Men man må ta en dag av gangen, og jeg er veldig glad for at restauranten og lokalene ikke har fått varige mèn av dette, understreker han.

Han gleder seg også over interessen folk viser for restauranten hans ved Torget.

Tidkrevende oppussing

Hos Grensen Burger Bar har daglig leder Emilie Langbråthen ikke like gode nyheter. Hun måtte stenge kjøkkenet etter å ha fått surt smilefjes av Mattilsynet.

– Vi holder fortsatt på å pusse opp. Det tar tid, men vi gjør det skikkelig når vi først er i gang. Jeg vil ikke si noen dato for når matserveringen starter opp igjen, sier hun.

Baren er åpen som vanlig.