Nå skal du snart få si meningen din

NY SENTRUMSPLAN: Dette området er definert som Halden sentrum i arbeidet med ny sentrumsplan.

NY SENTRUMSPLAN: Dette området er definert som Halden sentrum i arbeidet med ny sentrumsplan.

Artikkelen er over 5 år gammel

I hele februar vil Espen Sørås flytte kontoret sitt til gågata for å ta imot innspill til Haldens nye sentrumsplan.

DEL

- Sentrumsplanutvalget møtes nå på torsdag. Det blir forhåpentligvis det siste møtet før forslaget til ny sentrumsplan legges fram for formannskapet 29. januar, sier prosjektleder Espen Sørås i Halden kommune til HA.

Les også: - Halden må vokse i sentrum

Disse har jobbet med sentrumsplanen

I 2013 startet arbeidet med å lage ny sentrumsplan for Halden. I det daglige har det blitt drevet fram av Sørås, som har hatt et sentrumsplanutvalg bestående av politikerne Eirik Milde (H), Svein Olaussen (Ap), Nils Sagstuen (Ap), Anne-Kari Hom (Sp) og Øyvind Holth (Miljøpartiet de grønne) som et styrende organ.

Etter at formannskapet har fått se forslaget til ny sentrumsplan vil den etter planen legges ut på en helt åpen høring.

Åpent kontor

Da flytter også Sørås kontoret sitt fra bibliotektsbygningen til de tidligere lokalene til Bokhandler Andersen i gågata på Nordsiden.

- I tillegg til at folk kan komme innom på dagtid og si sin mening blir det også en rekke aktiviteter opp mot befolkningen, skolene og fagmiljøer denne måneden, forteller Sørås.

Selv om sentrumsplanen skulle vært klar for over et halvt år siden, mener Sørås selv at de ikke har somlet.

- Jeg er imponert over arbeidet som de vi har hatt benyttet oss av har lagt ned. Og vi skal huske på at både Moss, Fredrikstad og Sarpsborg har brukt lengre tid på tilsvarende arbeid enn det vi ender opp med å ha gjort, argumenterer prosjektlederen.

Dette kommer

Ut ifra det som tidligere har blitt reist som problemstillinger og det HA kjenner til, så kommer følgende temaer blant annet til å bli berørt i sentrumsplanen:

  • Ny sentrumsskole
  • Boligfortetting på Nordsiden
  • Gågata
  • Utvikling av jernbaneområdet
  • Ny sentrumsbarnehage

Hva er sentrum?

Området som behandles i planen og som er definert som Halden sentrum strekker seg fra Refne i vest til Saugbrugs i øst og fra Eskeviken i sør til Dyrendal i nord.

Grunnen til at arbeidet i utvalget har tatt lengre tid enn planlagt er blant annet en ambisjon om bred politisk enighet.

- Utvalget er veldig bevisste på at det man bestemmer seg for må ha en bred politisk tilslutning. Da har man nemlig mulighet til å gjennomføre det, påpeker Sørås.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags