Bare tre dager etter en forrykende jubileumshelg spekket med aktiviteter og arrangement, er det på'n igjen i fjord- og festningsbyen Halden.

Mandag formiddag kunne haldensere og andre som var innom Torget, se at den overbygde scenen og podiet som var rammen for Dronningens besøk og jubileumsarrangementet på fredag, var byttet ut med to store hvite telt.

Les også: OnklP og Jaa9 inntar Torget i helga

Mat til alle

- De skal brukes som mattelt under Ung kulturfestival som begynner på onsdag, forteller leder Espen Holtan i Ung kultur Østfold.

Allerede i morgen kommer 300 elever fra alle videregående skoler i fylket til Halden i anledning starten på den nye kulturfestivalen for ungdom.

- De skal først være med på utdelingen av Østfoldungdommens kritikerpris i Brygga kultursal før de får servert mat i teltene, fortsetter Holtan.

På fredag skal alle ungdommene som er involvert i Ungdommens kulturmønstring (UKM), spise i teltene, og på lørdag når delarrangementet Festival Ø åpner, skal teltene brukes både til matservering og som hovedsekretariat for festivalen.

BILDET: Espen Holtan gleder seg til å fylle Halden med 2000 kulturinteresserte unge.

 

Gratiskonsert på Torget

På lørdag skal enda mer av Torget fylles opp med kultur.

Jaa9 og OnklP holder gratiskonsert, og scenen de skal spille på, skal settes opp med ryggen mot de gamle lokalene til Nordea.

- Der skal de lokale banda Rockabilly Rebels og Dr. Joe & The Fusion Clinic samt Urørt-bandet Tordentale fra Fredrikstad varme opp før Jaa9 og OnklP går på ved 19-tida, sier Holtan.

Drøye 2000 unge i alderen 13-30 år fra hele Østfold kommer til å ha Halden som base de kommende dagene. Holtan anslår at nesten like mange publikummere kommer til å finne veien til fylkets sørligste by.